2020-10-26 2902 瀏覽
紅日放假梗係約friend去cafe啦😘bookmark多時的梔子,原本想book位,不過原來紅日唔留位,只可以walkin呀。cafe開12點,我地12點半到,等左大約半個鐘就可以入座。入座時侍應會問洗唔洗預留蛋糕,建議大家先預留,就唔驚食完主菜賣曬啦😉飲品叫左avosmoothie 同green,好綠😂😂牛油果昔好飲,甜度啱啱好又滑。Green有羽衣甘藍,菠菜,青蘋果,菠蘿同檸檬。睇到菠菜都怕怕,勇士friend試左覺得ok,不過太多檸檬味,加埋菠蘿太酸。都係牛油果昔正d😎煙三文魚bagel。我未食過bagel唔知正常應該係點🤔🤔不過篤完佢,唔識彈返起應該算麻麻。俾我篤完扁左,所以食落冇乜口感可言😂煙韌d既麵包?😅酸辣蕃茄大蝦意大利粉🍅酸同辣剛剛好。芝士蘑菇雞翼好正❤️我記得layback cafe呢款雞翼都好好食😂全店甜品只有2款,分別係朱古力蛋糕同牛油果蛋糕🍰我地3個人share 2件蛋糕啱啱好😆牛油果味幾突出,對我黎講甜度適中。餅底硬身口感幾好。上面3粒杏仁放得太耐冧左扣少少分。相比起牛油果蛋糕,朱古力蛋糕就顯得普通啦。質地唔夠濕潤,略嫌乾身。朱古力味ok,可以再濃郁d。我自己

酸辣蕃茄大蝦意大利粉🍅酸同辣剛剛好。

相比起牛油果蛋糕,朱古力蛋糕就顯得普通啦。質地唔夠濕潤,略嫌乾身。朱古力味ok,可以再濃郁d。我自己會鍾意中間有層brownie質感的,層次更佳,呢度就冇啦。

食完蛋糕超頸渴,疫情關係,客人唔可以自己出去倒水,必須由店員待勞呀。我問左店員倒2次,每次都得半杯🙈算啦 出去買水飲🙈
  • 芝士蘑菇釀雞翼
  • 開心果蛋糕