餐廳: 珍珠皇宮印度餐廳
資訊:

我地今次去咗一間印度餐廳,試咗好多唔同嘅菜式,其中有啲真係令我印象深刻。Seekh Kebab佢哋用咗羊肉製成,口感好嫩滑,啖啖有咬勁。當我咬落去嘅時候,啲肉汁就慢慢釋放出嚟,真係好美味。味道方面,佢哋用咗啲香料同調味料為肉賦予咗濃郁嘅香氣同味道,唔會太辣,好適合唔太愛辣嘅人食。Lamb VindalooLamb Vindaloo係一道辣味嘅菜式,但辣味唔會壓過啲肉嘅鮮美。肉質鮮嫩,入口即化,而啲香料同埋醬汁都好均衡,令味道更加豐富。Lamb KormaLamb Korma就相對而言唔辣咁多,但仍然有獨特嘅味道。佢哋用咗啲椰汁同乳酪嚟營造出咗一個濃郁而柔滑嘅醬汁,同啲香料一齊融合,令味道更加濃郁,肉質亦好滑嫩。Butter Naan, Garlic 🫓 Butter Nan係一款軟綿綿嘅印度烤餅,表面塗上啲牛油,令佢更加香脆。入口時,可以感受到啲麵粉嘅香甜同埋牛油嘅滋味,好適合搭配埋其他菜式一齊食。Garlic Naan就加咗蒜蓉喇,個香味散發出嚟,同埋啲蒜味同麵粉嘅結合,真係好好味。Strawberry Lassi呢杯冰涼嘅草莓酸奶飲品好解渴,草莓嘅鮮甜同酸奶嘅滑順完美結合,令味蕾都

Seekh Kebab

Lamb Vindaloo

Lamb Korma

Butter Naan, Garlic 🫓

Strawberry Lassi
呢杯冰涼嘅草莓酸奶飲品好解渴,草莓嘅鮮甜同酸奶嘅滑順完美結合,令味蕾都感到愉悅。呢杯Lassi好滋味,係一個完美嘅結束。

2023-11-19
  • Seekh Kebab