2024-01-29 765 瀏覽
首先一開始點餐,我先講到一半,個侍應就起勢咁推薦啲新年菜色,其實我地本身都打算點其中一樣,但個侍應就係咁講左10-15秒。推薦菜色當然冇問題,但係唔洗喺我點到一半插嘴下話。我最後叫左個沙翁,佢就話遲下會推出來,可以唔洗住,ok咁聽佢講。燒鵝,幾肥不過肉唔乾,冇眼前一亮,但算係不過不失。蝦醬唐生菜煲,聞落有微微嘅蝦醬味,但係食落完全無味,而且份量少得可憐。炒蜆米粉,冇鑊氣,只係食得落肚既水平。叉燒,多肥膏,肉厚,但係原全冇叉燒既風味,即使佢落左菠蘿醬,再用火槍燒,都係冇乜燒味既味道,得個大嚿。砂煲蝦頭膏炒飯,原全冇蝦味,食落只係葱蛋炒飯。最後個蝦球(佢一開始插嘴極力推薦嘅新年菜式其中一樣)等左好耐都未嚟所以叫人問係唔係漏左,點知佢竟然同我講廚房唔夠材料所以冇哂,之後再同我講沙翁同芝麻卷都冇哂。呢啲全部都係我地問起佢先講,真係九流服務。佢最後送既白果糖水,糖就冇啦,水就一碗。叫埋單,等左成10分鐘都無人拎張單埋嚟,我直接走出去櫃檯比錢。雖然唔關我地事,但係見到隔離枱叫左菜心煲,個侍應上菜既時候將條菜心鏟左出枱面,仲要冇幫枱客清理返,睇到呆咗。最後既最後,廁所衛生惡劣。真係吾知粒米芝連星喺點

燒鵝,幾肥不過肉唔乾,冇眼前一亮,但算係不過不失。

炒蜆米粉,冇鑊氣,只係食得落肚既水平。

砂煲蝦頭膏炒飯,原全冇蝦味,食落只係葱蛋炒飯。

佢最後送既白果糖水,糖就冇啦,水就一碗。

最後既最後,廁所衛生惡劣。真係吾知粒米芝連星喺點拎返嚟。
2024-01-27