2017-11-10 561 瀏覽
黎到深水埗再唔係只係局限食維記同公和, 今次小丸子就食平靚正馬來西亞餐, 品嚐馬拉風味👅蘇媽嘅舊店亦係深水埗嘅桂林街, 係短短營業左年幾就開左呢一間新店~今日黎到新店, 人氣依然好旺盛, 拎完籌號都等左9個字左右, 建議可以去附近打個圈再番黎就時間岩岩好啦➡ 一字骨肉骨茶完整大大舊一字骨配以藥材味, 味道剛剛好! 只係咁岩我嘅一字骨入面有好厚身嘅肥膏, 下次轉下豆卜金菇先~但重要嘅係肉骨茶無限添飲, 小丸子都飲左2大碗😌*注意舊店係冇肉骨茶*➡ 辣死你嗎配仁噹牛肉聽個名以為會辣死寶寶, 但當咁多樣配料加埋一齊大啖食都唔係好辣~包括有椰漿飯, 參巴醬, 青瓜, 花生, 乾魚仔, 薯仔, 蛋同牛肉~其實都幾多料下, 所以唔好俾個菜式名騙左以為好辣😂➡ 玻璃魷魚配通菜呢個好正, 玻璃魷魚爽口彈牙, 小丸子食到停唔到口, 佢唔淨只煮個通菜俾你咁簡單佢仲加左個特別醬料同落左好多蒜粒, 真係好夾同好好味➡ 椰香咖央多士超好食同邪惡嘅多士, 咖央醬甜甜地好好味,多士脆卜卜正正子~小丸子一開始已經勁想食呢個多士, 然後難得👦都覺得超好味,呢個要encore呀下次都會再黎試下其他未食過嘅馬拉野食,串燒,

➡ 一字骨肉骨茶
一字骨肉骨茶

*注意舊店係冇肉骨茶*

➡ 辣死你嗎配仁噹牛肉
辣死你嗎配仁噹牛肉

➡ 玻璃魷魚配通菜
玻璃魷魚配通菜

佢仲加左個特別醬料同落左好多蒜粒, 真係好夾同好好味

➡ 椰香咖央多士
椰香咖央多士

下次都會再黎試下其他未食過嘅馬拉野食,串燒,老鼠粉,板麵,叻沙,拉茶都好想叫黎食~
平民食堂, 值得一試, 亦多謝朋友推薦, 唔錯唔錯
2017-11-09