2019-06-27 95 瀏覽
星期六同朋友去中環行左成日再睇埋村上隆展,出到黎已經好攰好餓,朋友想食泰菜見到附近有間就衝左過去。打開menu好快就決定order個2人餐,呢個2人餐真係超抵食超飽,每人都係$150有找!不得不提中環店6月有週年優惠,夜晚6點後有7折,性價比超高!泰潮海南雞我自己個人偏向鍾意食雞脾,因為一直怕雞胸鞋口,但食左舊雞胸發現竟然唔乾,仲幾嫩!加埋必有既泰式海南雞醬汁,好好食。泰式黃咖哩豬頸肉佢哋嘅黃咖哩係有小小辣,雖然辣但都依然食到有陣椰香味,豬頸肉易咬爽口,仲要佢個狀態岩岩好,唔會好水亦都唔會好杰,餸飯真係perfect!冬蔭功湯我同朋友都覺得好好飲而且好足料!我哋都唔鍾意偏酸嘅冬蔭功,而佢呢個正正係不偏酸但有啲辣。泰式炸蝦餅拼春卷 炸物通常都係一段冇咩特別,但出奇地炸得超好食!個炸蝦餅好厚肉,春卷超脆,真係冇誇張!朋友一咬勁脆勁大聲!泰式青木瓜絲沙律同冬蔭功湯一樣都係偏辣唔係偏酸,都幾清新好食。

泰式青木瓜絲沙律
同冬蔭功湯一樣都係偏辣唔係偏酸,都幾清新好食。
2019-06-22