2022-08-14 111 瀏覽
今日在太子同朋友食飯,發現呢間樓高兩層的餐廳好多人排隊,於是我哋決定試吓佢!估唔到呢間餐廳在內街,都會咁受歡迎😆😆入到去,佢嘅裝修偏向工業風,而且有好多霓虹燈做裝飾,非常適合打卡😍😍最估唔到佢主打係泰國嘢!岩晒我地!好彩佢樓高兩層,等咗一陣就可以入座了!佢有二人餐同一人餐揀,價錢非常實惠! 我地叫左一人餐,$138,內有:主食:火車頭炒飯入面有勁大片的豬頸肉,豬頸肉是烤完再拎去炒,肉質柔軟,另外炒飯很有鑊氣!小食拼盤 (細)以為只有兩三款小食,點知原來係有五樣小食!真係勁抵食! 仲要係即叫即炸!!配上泰式甜辣醬,真係超勁好食!飲品:凍檸茶 (正常發揮)跟餐加$28 有甜品"盆栽"一份!正價本身要$68 的!!呢個盆栽真係不得了!佢同普通盆栽一樣size,佢嘅匙羹係一個鏟的形狀,入面係朱古力味的木糠布甸,木糠係Oreo碎,勁好食!而且份量好多,適合同朋友分享!我哋另外叫咗泰式炒通菜,咖喱軟殼蟹,仲有豬肉串燒!埋單都係4百幾蚊!😍😍勁平! 兩個都食到勁飽!一定會再黎!

佢有二人餐同一人餐揀,價錢非常實惠!

我地叫左一人餐,$138,內有:
主食:火車頭炒飯

小食拼盤 (細)

飲品:凍檸茶 (正常發揮)

跟餐加$28 有甜品"盆栽"一份!正價本身要$68 的!!