2023-07-27 296 瀏覽
無意中發現太子有間充滿日本風格嘅居酒屋🤭就係太子地鐵附近,餐廳裏面有一棵好大、好吸睛的打卡櫻花樹。仲有傳統鳥居、日本燈籠等裝飾,打卡超靚。食物方面,不得不提佢嘅特色飲品,今日試咗佢嘅🌸櫻花味可樂同🍓靜岡草莓味汽水,好飲到難以形容,顏色靚之餘,仲超級特別。💯我哋仲試咗幾樣前菜同小食😋🌟鱈魚脆片我自己就鍾意好鍾意呢個小食,因為好香口,鹹鹹地好好味🤤🤤🤤🌟冰鎮秋葵 我哋不嬲都鍾意食秋葵,話夏天食呢個冰鎮秋葵就最開胃又健康,果汁仲整得好好味㗎。🌟 厚燒玉子呢個好啱小朋友食,甜甜地又有益。🌟豆腐沙律沙律菜加凍豆腐嘅配搭好健康開胃,豆腐超級滑。🌟厚切牛舌定食牛舌嘅口感好好,燒到好香脆又入味,完全唔韌。定食配有味噌湯、前菜(中華沙律)同湯烏冬。個湯烏冬非常好食,好彈牙,完全不會「粉」同淋。而且成個定食都好價錢相宜,有咁嘅食物質素,好抵食。🌟鹿兒島一口豚丼定食一口牛就食得多,但係一口豚肉真係第一次食。原來豚肉都好好食,肉質好特別,一口團嘅大細啱啱好,一啖一粒,我同細佬都食到停唔到口。另外,餐廳會為小朋友準備咗動物形狀嘅白飯,真係超級可愛😍🫶🏻大人同小朋友睇到都超開心。
無意中發現太子有間充滿日本風格嘅居酒屋🤭

靜岡草莓汽水/櫻花味可樂

我哋仲試咗幾樣前菜同小食😋
🌟鱈魚脆片
鱈魚脆片

我自己就鍾意好鍾意呢個小食,因為好香口,鹹鹹地好好味🤤🤤🤤

🌟冰鎮秋葵
冰鎮秋葵

🌟 厚燒玉子
呢個好啱小朋友食,甜甜地又有益。
厚燒玉子

🌟豆腐沙律
沙律菜加凍豆腐嘅配搭好健康開胃,豆腐超級滑。
豆腐沙律

🌟厚切牛舌定食