餐廳: 珍珠皇宮印度餐廳
資訊:

2023-11-06 688 瀏覽
第一次入到嚟 #重慶大廈,環境原來無想像中複雜,#小秘書 反而有啲衝動想行埋去啲小店八卦吓👀 不過始終對周圍嘅環境唔熟悉,只好跟住大隊向前行😉 沿着條長樓梯上到嚟一樓,終於嚟到我哋嘅目的地「Moti Palace Indian Restaurant」。餐廳嘅裝飾充滿印度嘅色彩,有啲似返咗去七八十年代嘅感覺😉 嚟得食 #印度菜,梗係要整杯 #MangoLassi(#芒果乳酪)🥭先啦🤤 飲落口味道唔算太甜,用 #乳酪 嚟配襯呢餐以辣為主嘅 #印度菜 就啱晒!剛剛見完牙醫嘅我,麻醉藥都未過… 本來諗住坐低飲杯嘢、同朋友講聲「生日快樂」就走嘅我,居然比面前嘅 #Samosa(#咖喱角)🥠 吸引住👀 新鮮炸起嘅samosa充滿咖喱香氣,入口完全冇油膩嘅感覺,非常鬆化,雖然我個口當時擘唔得太大,但係都寧願將🥠切到細細嚿咁,慢慢將成個吞落喉嚨… 哈 為食得我吖🤭如果大家鍾意食肉,不妨可以試吓佢哋嘅 #燒雞,香辣嘅雞肉放喺鐵板上面份外惹味🤤 之後我哋又嗌咗各式各樣嘅 #咖喱 用嚟同 #Naan(#烤餅)一齊食,味道辣辣地非常有風味🤤 雖然呢度冇靚裝修,不過就夠晒地道,而且啲員工都非常有善,難怪個個幫襯

如果大家鍾意食肉,不妨可以試吓佢哋嘅 #燒雞,香辣嘅雞肉放喺鐵板上面份外惹味🤤 之後我哋又嗌咗各式各樣嘅 #咖喱 用嚟同 #Naan(#烤餅)一齊食,味道辣辣地非常有風味🤤 雖然呢度冇靚裝修,不過就夠晒地道,而且啲員工都非常有善,難怪個個幫襯完都有彈冇讚啦😉

📍 Moti Palace Indian Restaurant(尖沙咀)彌敦道36-44號重慶大廈1樓96-97號舖
2023-11-04