2017-04-21 832 瀏覽
假日外出和友人食LUNCH , 意外找到新CAFE 在大圍站 , 行路過去都唔算太遠, 只係當日天氣真係有點熱~去到門口排隊左一陣就可以入到去坐~~ 都唔算話耐既, 可以接受! 我同友人各自選一個BRUNCH 黎食, 個menu DAY-BRUNCH 可以選擇個麵包, 但意粉係不能夠跟手工麵包 , begal 有原味, 芝麻, 芝士 , 但真係想試下所謂既手工麵包 我們叫左一個素食主義同燒鴨胸肉 跟begal包~另外我們都有點一杯latte 同 lemon lime bitter , 杯咖啡幾ok 唔算太酸, 而友人lemon lime bitter 帶一點西柚味道 話說都幾開胃既特飲 個賣相真係好有心思,  個鴨胸肉有咪蘆筍放底 ~而素食個brunch 用左大啡蘑同蘆筍 , 我們食個鴨胸 肉好嫩好滑, 本人真係未食過甘嫩既鴨肉 , 加上佢肉質未完全煎熟 , 特意令到鴨胸肉做到呢個效果,好少cafe 連呢d位做到甘細緻~ 呢d位值得客人加分!  加上個begal 包一點都不硬, 好有咬口 , 芝士begal 都好好食事后聽返職員講begal 可以有得單點 或 做外賣 , 我友人都有買兩
事后聽返職員講begal 可以有得單點 或 做外賣 , 我友人都有買兩個begal 帶走回家!!
講返個素食主義 brunch , 我都見朋友都好開心, 佢話個沙律汁好清新 , 好正咁話~
一個咖啡店連素食都可以安排 , 係一件好貼心既事黎!!
聽返員工佢地講 , 係一班年輕人各自有自己崗位 , 有自己甜品師, 咖啡師, 廚師 ...而餐點風格盡量跟隨澳洲
亦都有係澳洲留一段時間工作, 希望將其國家brunch 文化帶回香港 ~ 係一個好唔錯既開店概念
所以係OPENRICE 平台呢度打一篇真心食評 , 祝佢地一班年輕人成功 , 有心既產品總會遇到知音人!!
努力堅持吧~~
素食主意