2021-12-17 260 瀏覽
🍾用餐體驗星期一咁啱放假,約埋朋友喺尖沙咀食lunch,見到呢間餐廳喺網上都有好多好評,自己同朋友試過之後都覺得呢間日本餐廳嘅料理都好有水準,值得一試😍😍(已經打算再試!)🖼環境呢間餐廳係尖沙咀嘅一間地鋪,人流都幾旺,淨係睇門面已經充滿住日式嘅感覺,前區好多二人座位,後區就適合一班人坐,亦有少量吧枱嘅區域,空間感好充足,坐得好舒服👍🏻👍🏻一到枱面,已經見到每枱有綠茶粉供食客自行調製綠茶🍵主食:🍣午市壽司套餐配味噌湯 $108🤍三文魚壽司🤍鯛魚壽司🤍吞拿魚壽司🤍帶子壽司🤍三文魚籽壽司🤍香蔥吞拿魚蓉壽司🤍熟蝦壽司🤍穴子壽司🤍加洲卷呢款壽司set有9款壽司,共11貫壽司,配埋好足料嘅味噌湯,喺木盤上面一舊一舊咁食真係幸福感爆燈🥰每款壽司都各有特色,好欣賞每舊壽司飯都係加咗赤醋調味,所以會見到粒飯係啡啡哋咁嘅色,飯嘅香味好突出,我同朋友食壽司嘅時候連豉油都唔使點🤭有幾款壽司令我印象比較深刻:🍣帶子壽司粒帶子真係大粒厚身又新鮮,食落去有種好滿足嘅感覺。🍣香蔥吞拿魚蓉壽司之前從來未試過呢款壽司,香蔥mix埋吞拿魚蓉意外地match,食完呢啖壽司嘴入面都keep住有吞拿魚嘅香味。🍣穴子壽司都令我哋好
🍾用餐體驗

🤍穴子壽司
🤍加洲卷

有幾款壽司令我印象比較深刻:

🍣帶子壽司
粒帶子真係大粒厚身又新鮮,食落去有種好滿足嘅感覺。

香蔥吞拿魚蓉壽司

🍣香蔥吞拿魚蓉壽司

穴子壽司

🍣穴子壽司都令我哋好驚喜,配上燒汁,味道香濃🤤🤤😋😋

綠茶粉
加洲卷