餐廳: Cuisine Culture
資訊:

2020-09-28 701 瀏覽
今次係中環發掘左一間性價比好高既法國菜比大家😍 味道好好 又正宗 仲要幾平好抵食👍🏻👍🏻首先試既係焗吉也芝士洋蔥湯 一道經典既法國菜當然唔少得洋蔥湯🥰 煮法一d都唔簡單 要熬制多個小時 洋蔥湯飲落非常甜 仲加左芝士同法包一齊焗 法包吸晒洋蔥湯嘅精華 洋蔥湯每啖都食到拉絲芝士好正🤩前菜我哋選擇嘅都係經典菜 法式焗蝸牛 用上羅勒 香草牛油一齊焗 好香好惹味😋主菜我地就揀左法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔同黑松露醬野菌意粉🍝 鴨腿又係另一道又傳統 又花好多心思時間 又考功夫製作既菜式 佢地鴨腿調味做得非常出色 鹹味岩岩好又唔會搶左鴨既油香味 油封過後外皮非常香脆而肉質保持嫩滑🤤 旁邊嘅鴨油煎薯仔都比左好大驚喜我地 薯仔用上鴨油泥煎 油香充斥住口腔 鹹中帶甜 口感一流😋黑松露醬野菌意粉一上菜就聞到勁香黑松露味 意粉軟硬程度控制一流 有口感又唔會太硬太淋 每口意粉都食到黑松露 蒜頭同橄欖油既一香味🤩甜品我地就試左是日甜品分別有2件Macaron 2件曲奇同1球雪糕😊 Macarn 係士多啤梨同咖啡味 甜而不膩 曲奇鬆化無比 入面仲有大大粒提子乾😍 雪糕入面仲有朱古力粒 每一道菜都做到一絲不苟 絕對好值得

焗吉也芝士洋蔥湯

法式焗蝸牛

法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔

黑松露醬野菌意粉

甜品我地就試左是日甜品分別有2件Macaron 2件曲奇同1球雪糕😊 Macarn 係士多啤梨同咖啡味 甜而不膩 曲奇鬆化無比 入面仲有大大粒提子乾😍 雪糕入面仲有朱古力粒 每一道菜都做到一絲不苟 絕對好值得一試🌟
是日甜品
焗吉也芝士洋蔥湯