2021-01-10 542 瀏覽
呢度既裝修本身係木為主,好有日式既感覺。不過因為疫情加咗啲隔板,而啲隔板個樣又唔係咁靚仔,我覺得係令到餐廳整體既感覺係差咗,有啲似連鎖快餐廳。另外,檯同檯之間都比較近,隔離檯講咩基本上都係聽到曬,私隱度好低,唔係一個舒適既傾計地方。好,講食物!!!我係下午茶時間黎幫襯,不過就唔見有tea set,只有聖誕套餐。由於同行既朋友好刷得,所以下午茶都要叫飯食佢一見到鰻魚就話要叫,送上到黎,發現個賣相同openrice啲相係有啲分別,份量都比較少,唔係咁抵食。不過味道唔錯,蛋都夠滑,不過我個人就覺得飯好淡味,可以有多啲汁或者加小小調味比較好。(可能純粹我重口味)而我就叫咗甜品,整體上都唔錯,不過個吐司個邊焗得脆小小會好啲,因為個邊有啲韌,我要好大力先切得開,對於一個要保持優雅形象既女仔黎講,食呢舊野會顯得我有小小暴力。推薦玫瑰花茶,冬天飲都幾適合,個胃暖翻曬,仲可以無限refill熱水。(是咪好精明)呢杯蘇打就無咩特別,不過賣相就好似一般茶餐廳,我覺得餐廳可以花多小小心思係餐具同杯碟方面,會令我更加覺得值呢個價錢。因為我要影上ig 打卡架嘛。整體黎講,我覺得食物質素同環境唔係幾對得住呢個價錢,
呢度既裝修本身係木為主,好有日式既感覺。

不過因為疫情加咗啲隔板,而啲隔板個樣又唔係咁靚仔
,我覺得係令到餐廳整體既感覺係差咗,有啲似連鎖快餐廳。

,唔係一個舒適既傾計地方。

好,講食物!!!

由於同行既朋友好刷得,所以下午茶都要叫飯食

鰻魚醬油蛋包飯

香蕉曲奇法式吐司

玫瑰花茶(熱)

因為我要影上ig 打卡架嘛。

草莓&奇異果蘇打

整體黎講,我覺得食物質素同環境唔係幾對得住呢個價錢,所以覺得性價比低,不太推薦。
最後,職員態度都好好呀
2021-01-10