餐廳: 磯野水產
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2018-05-10 292 瀏覽
週年紀念日,老公早就訂好枱!去到先知原來佢book左磯野水產!自從上次黎過後,我仲一直好回味,所以老公今晚決定encore!訂了8點鐘枱,去到已經有9成full👍🏻睇睇menu,心裡有莫名既興奮!感覺上好似同上次有少少唔同,咁又係,上次黎已經係上年既事,餐廳果然以時並進,為我地帶來新驚喜🙈🙈一坐低,老公話先叫支酒慶祝下先,店員好細心,先問我地會叫咩野食,之後先推介酒俾我地!七本鎗 渡船 店員推介呢支酒,話岩配海鮮!飲落甜甜地,好易入口,口感香滑,並唔會搶喉,飲多兩啖,開始發覺「後勁凌厲」,越飲酒味越濃厚,果種香醇瀰漫於整個口腔,個人覺得幾好飲!店員幫我地用冰座座住,所以好夠凍,正!黎到磯野,必食既前菜用多春魚+沙甸魚製成既鯷魚醬,有濃濃既魚味,用座坐熱啲醬點菜黎食,可以將醬既鮮味完全釋放👍🏻青瓜、甘筍、西芹、生菜好新鮮爽脆,點醬黎食,鹹鹹地幾好味!👍🏻金目鯛刺物賣相好靚!睇朵花花已經睇得出師傅既刀功利害!刺身非常厚切,外皮用火炙過好香脆!肉色白裡透紅,肉質爽口😋😋 加上金目鯛油脂分佈平均,雖然係厚切上,但亦唔會覺得好膩👍🏻滑子菇蟹肉沙律真材實料!😍😍 沙律菜好新鮮爽脆,蟹柳啖啖肉,同爽

訂了8點鐘枱,去到已經有9成full👍🏻

七本鎗 渡船
七本鎗  渡船

店員幫我地用冰座座住,所以好夠凍,正!

黎到磯野,必食既前菜
前菜

金目鯛刺物
金目鯛刺身

滑子菇蟹肉沙律

真材實料!😍😍 沙律菜好新鮮爽脆,蟹柳啖啖肉,同爽口既海藻形成對比!重點係成個沙律好重黑松露味,配埋酸酸地既沙律汁,果種好味難以形容!👍🏻

活日本白貝濱燒 + 北寄貝濱燒
活日本白貝濱燒  +    北寄北濱燒

點餐時問左店員今日最新鮮係咩?! 店員推介白貝同埋北寄貝,揀左濱燒既煮法😁店員仲0係未煮前,活生生咁拎俾我地睇左先,我地冇問題先開始拎去濱燒。

濱燒白貝
活日本白貝濱燒

賣相已經夠殺食,肥美又大隻!肉質鮮嫩,肉厚有口感!連汁都飲埋,真係好鮮甜,好正!

北寄貝濱燒

白寄貝口感爽口彈牙而且非常鮮甜,配埋味噌汁,味道提升非常配合!

番薯雪榚

最後當然黎個甜品作結尾,呢個番薯雪糕係由日本入口,有超濃既番薯味,口感好滑!真係好似食緊真既原隻番薯咁,好好味呀!!❤️❤️❤️
七本鎗  渡船
前菜