餐廳: 磯野水產
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
開年飯,朋友介紹呢間地點方便,高質high end日本餐廳。叫咗「御二人前」,內容好豐富,食到好飽:1、松葉蟹肉青蘋果蟹籽沙律:好多蟹肉且鮮味十足,蟹籽粒粒飽滿,搭配青蘋果肉十分爽口;2、海膽炸豆腐:外皮金黃酥脆的豆腐配海膽的豐富滋味,一口咬下,外酥內嫩的對比和海膽那獨有的海洋鮮甜味道立刻充盈口腔;3、刺身壽司盛合:有磯煮鮑魚,三文魚剌身,黑松露帶子壽司,火灸左口魚壽司,油甘魚壽司等:刺身厚切大片用料超足,每片肉都很新鮮,擺盤很精緻,搭配濃郁的醬汁肉質更加鮮美,用來下酒再合適不過了;4、原隻活龍蝦,用甲羅焼方法煮:肥美的蝦肉讓人垂涎欲滴,用甲羅焼方法煮的龍蝦肉別有一番滋味,口感更加豐富;5、鹽燒時今鮮魚,伊左目:用新鮮的整條魚進行燒烤,外皮酥脆內裡肉質鮮美滑嫩,大大保留了魚肉的新鮮口感;6、蜆湯稻庭烏冬:蜆湯清澈鮮美,湯中蜆肉的鮮嫩與烏冬面的滑潤相得益彰,每一口都是溫潤的享受;7、甜品:雪糕窩夫:金黃的窩夫搭配上滑順細膩的雪糕,雪糕的冷甜與窩夫的輕柔酥香相互融合,每一口都是滿足與驚喜。

叫咗「御二人前」,內容好豐富,食到好飽:

松葉蟹肉青蘋果蟹籽沙律
松葉蟹肉青蘋果蟹籽沙律
  • 刺身壽司盛合
2023-12-16 1258 瀏覽
銅鑼灣澳門逸園中心一向美食多,更是日式餐廳集中地,這次去了19樓一間居酒屋,這裡的日本海產都是每日新鮮空運送到,居酒屋的場中更設置小型浜燒檯,以縮短傳菜時間,將最新鮮的食材盡快送到食客口中,可見餐廳老闆對新鮮食材的執著✨前菜 $34緹魚醬由多春魚和沙甸魚製成的,充滿鹹香味,將新鮮爽口的沙葛、紅蘿蔔和青瓜沾一點醬更清爽惹味✨響螺刺身 $438食材新鮮,響螺刺身鮮味爽口✨池魚薄切刺身$688原條池魚做刺身,肉質鮮嫩肥美,師傅刀工精美,更可以將魚肉切片切成花一樣✨活帆立貝磯燒清酒 (原隻)$138✨活帆立貝磯燒黑松露 (原隻)$138最喜歡吃帆立貝鮮甜的味道,師傅在場中親自做浜燒,未食已經先聞到浜燒的香氣,先由較淡味的清酒帆立貝開始,有淡淡清酒香味唔會蓋過本身帆立貝的鮮味,帆立貝鮮甜軟腍,沒有過火。之後再試黑松露煮法,黑松露味比較濃,兩款煮法我都很喜歡✨牛舌鋤燒 $108牛舌牛味香濃爽脆有咬口,配蒜片和香蔥好惹味✨鹽麴五花腩(2串) $68五花腩外皮焦香,一咬滿口油香味,有層次感非常惹味✨清酒煮蜆 $98蜆好新鮮大大隻,每粒蜆肉都很飽滿掛滿清酒和蜆肉的鮮甜味道✨白魚湯 $52奶白色魚湯充滿魚

✨前菜 $34

✨響螺刺身 $438
食材新鮮,響螺刺身鮮味爽口
響螺刺身

✨池魚薄切刺身$688
池魚薄切刺身

✨活帆立貝磯燒清酒 (原隻)$138
✨活帆立貝磯燒黑松露 (原隻)$138

✨牛舌鋤燒 $108
牛舌牛味香濃爽脆有咬口,配蒜片和香蔥好惹味
牛舌鋤燒

✨鹽麴五花腩(2串) $68
五花腩外皮焦香,一咬滿口油香味,有層次感非常惹味
鹽麴五花腩

✨清酒煮蜆 $98
蜆好新鮮大大隻,每粒蜆肉都很飽滿掛滿清酒和蜆肉的鮮甜味道
清酒煮蜆

✨白魚湯 $52
奶白色魚湯充滿魚香鮮味,味道鮮甜唔腥

✨白蜆湯 $52
蜆肉大粒鮮味十足,湯頭比白魚湯濃郁充滿海水味
2023-12-13
響螺刺身
池魚薄切刺身
牛舌鋤燒
鹽麴五花腩
清酒煮蜆
2023-11-09 1443 瀏覽
磯野昼食C火炙三色沙律賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧沙律由火炙三文魚、左口魚、八爪魚,加上酸甜清新的沙律菜組成。火炙魚片燻香鮮美,沙律菜非常新鮮爽甜,整體感覺開胃又醒神。先付四點賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧前菜包含三文魚和油甘魚刺身、醃製牛蒡和蕎頭。刺身厚切大大片非常足料,色澤新鮮亮麗,食落鮮嫩甘香,十分出色。醃製牛蒡脆卜卜口感十足,蕎頭醃製入味十分香口,兩者都十分適合作下酒小菜。鹽燒美國牛小排、香煎日式野菜賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛小排切成一口正方狀,十分方便食用。牛小排燒製至七成熟,外層焦香脆口,內軟軟腍又多汁,牛香味濃,非常惹味。野菜有常見的南瓜、蕃薯片等,經調味後香煎,食落甘甜又香口,十分美味。隨碟附有芥末醬和味噌醬,沾上煎物一起食用,滋味更出眾。浜燒蘇格蘭蟶子、浜燒北海道活帆立貝賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧蟶子以清酒燒製,令本身的鮮甜更加突出,口感爽口彈牙,令人回味無窮。帆立貝超級大粒,食落肉感滿滿,同樣以清酒簡單燒香,貝類的鮮完美呈現,滋味滿分。海鮮茶碗蒸賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧茶碗蒸新鮮蒸起,送上時依然熱騰騰,誠意十足。蒸蛋口感又滑又嫩,蛋香四溢
磯野昼食C

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

隨碟附有芥末醬和味噌醬,沾上煎物一起食用,滋味更出眾。

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

茶碗蒸新鮮蒸起,送上時依然熱騰騰,誠意十足。蒸蛋口感又滑又嫩,蛋香四溢,吸納了表面三文魚、左口魚和蟹籽的鮮味,味道更添鮮香。

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

味噌湯溫和順滑,與蝦肉、蜆類等新鮮海產一同熬製,味道比一般味噌湯多一分鮮甜,令人難忘。

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

丼飯用料十足,飯面上佈滿新鮮誘人的松葉蟹肉、蟹膏、蟹籽,頂端再以原隻蟹鉗作點綴,非常搶眼奪目。

蟹肉鹹鮮味佳,蟹膏綿密微甜,與珍珠米飯攪勻食用,一啖入口,個中的滋味非常豐盈,大滿足推薦。

🐧❣️不吃蟹的朋友可改選特大帶子三文魚煙肉意粉🌟

🐧❣️跟餐附送香濃咖啡或精美是日甜品🥴

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳以傳統日式居酒屋設計,採用大量木系裝橫,配搭和風的海報和飾品作點綴,氣氛十足打卡必選。

🐧❣️餐廳現推多款優惠,包括午市時段一人前昼食set 9折,二人前set 和單點7折,晚上6點後清酒更買一送一,切勿錯過🥴

🐧❤️結語:一人前昼食set 精緻又豐富,高質推薦👍
2023-10-30 1127 瀏覽
又到星期一跳舞前到銅鑼灣搵食朋友話呢頭有間樓上鋪既居酒屋主打高質海鮮~地點仲好近Sogo一上到去好似出左隨意門嚟到日本咁鋪面唔係好大,但好有家庭式居酒屋咁一坐低就有前菜緹魚醬+蔬菜棒$34店員介紹緹魚醬係由多春魚+沙甸魚醬混合而成比較咸,所以要用蔬菜棒點嚟食個醬好香魚味唔算太咸,蔬菜棒有青瓜、沙葛、紅蘿蔔。等緊野食果陣見到中間位置有張小型浜燒檯,比店員即席處理海鮮~視覺嗅覺既享受。秋刀魚刺身$328正值秋刀魚當造期,食落好肥美,魚味濃郁鮮甜,由佢嚟掀起序幕。店員仲話條骨會拎去煲湯😍接住係原隻北寄貝刺身$208睇住佢新鮮切開,鮮味爽滑,有嚼勁,好厚肉切到好多片~正!日本活赤貝刺身$128口感無北寄貝咁爽,肉質柔軟鮮甜,食得出好新鮮一d都唔腥(平時好怕食赤貝多數都腥)磯燒鮑魚$98店員幫我地切開4件,食完肉仲有鮑魚肝。醬汁甜甜地,肉質鮮嫰好啱配酒食。燒活帆立貝分別有清酒同埋黑松露牛油兩款口味肉質肥美不在話下,飲埋清酒湯汁好滿足(解議食左叫個先食黑松露)令我有驚喜既係黑松露牛油,居然幾搭,令個鮮味提升去另一層次。兩款D肉都係一梳梳,好嫰。湯嚟啦~~~~一款係用麵豉湯$52,一款係加左昆布同蜆
又到星期一跳舞前到銅鑼灣搵食
朋友話呢頭有間樓上鋪既居酒屋
主打高質海鮮~地點仲好近Sogo

一上到去好似出左隨意門嚟到日本咁

鋪面唔係好大,但好有家庭式居酒屋咁

一坐低就有前菜
緹魚醬+蔬菜棒$34
個醬好香魚味唔算太咸,蔬菜棒有青瓜、沙葛、紅蘿蔔。

秋刀魚刺身$328

接住係原隻北寄貝刺身$208
睇住佢新鮮切開,鮮味爽滑,有嚼勁,好厚肉切到好多片~正!
日本活赤貝刺身$128

磯燒鮑魚$98

燒活帆立貝分別有清酒同埋黑松露牛油兩款口味

兩款D肉都係一梳梳,好嫰。

湯嚟啦~~~~
一款係用麵豉湯$52,一款係加左昆布同蜆既白蜆湯$52,蜆有4隻大隻厚肉,仲肉到有d焦香味,條魚骨應該有煎過先煲。
燒松葉蟹腳$128
唔好睇佢細細隻d肉好實,清甜。

最後叫埋甜品~店員話可以寫字~
老公就話今年結婚紀念無特別影相
不過今次補番~有意外驚喜
原個水蜜桃雪葩$78
我地食左個蓋口感好得意
雪葩好香桃味~果種甜唔係糖漿味唔假好似真係食緊桃咁。
日本卷蛋$78
兩款餡唔同每樣同老一半太滿足啦。

埋單先知有折,店員話下午12:00~1630有7折,要留意必須1630前結帳離座先有喔。
2023-10-30
  • 帆立貝黑松露牛油燒
  • 帆立貝清酒燒
  • 前菜
  • 白蜆湯
  • 野菜條沙律伴鯷魚醬
  • 柚子雪葩
2023-10-23 845 瀏覽
今天和同事一起慶祝準時收工,不約而同說要食日本嘢!🎉進入餐廳坐低不到一分鐘,一份精緻的魚醬沙律就擺在我們面前,雖然前菜需要額外付費,但是絕對值得一試!🥗魚醬沙律的味道濃郁而不過分,蔬菜新鮮爽口,是個很好的開胃菜。接著,我們點了龍蝦刺身、活生生的!🦞滨燒貴妃貝、蟶子、清酒帆立貝和黑松露燒帆立貝等,龍蝦刺身超新鮮!無得彈!滨燒貴妃貝的烤香味讓人垂涎欲滴,而蟶子和清酒帆立貝都展現出海鮮的鮮美風味。特別令我難以忘懷的是黑松露燒帆立貝,帆立貝的鮮甜與黑松露的香氣結合得恰到好處!👍然後,我們品嚐了一道以心形擺盤的燒赤蝦,非常精緻,入口彈牙!美味鮮甜!❤🍤最讓我驚艷的是龍蝦甲羅燒,搭配脆口的梳打餅,帶來了不同的口感體驗。如果能夠將梳打餅改為日式米餅或年糕,相信這道菜就會完美無缺了。🦞🔥最後,我們吃了天婦羅魷魚,魷魚外酥內嫩,炸得剛剛好,保持了魷魚的鮮嫩口感,同時也帶來一種香脆的口感。這道菜作為結尾,完美地平衡了整餐的口味。🦑整體而言,餐廳提供了一系列精緻的海鮮料理,每一道菜都讓人滿意。無論是味道、裝飾還是服務,都值得稱讚,環境更有去咗日本的感覺!而且一啲油煙味都無,同事和我都讚不絕口。👍我們定會再次
今天和同事一起慶祝準時收工,不約而同說要食日本嘢!🎉

整體而言,餐廳提供了一系列精緻的海鮮料理,每一道菜都讓人滿意。無論是味道、裝飾還是服務,都值得稱讚,環境更有去咗日本的感覺!而且一啲油煙味都無,同事和我都讚不絕口。👍我們定會再次光顧這家餐廳,並將它推薦給其他人。🙌🏻
2023-10-19
今日放工同朋友仔食少少野吹下水~佢揀咗一間日本餐廳🧡其實之前我都嚟過一次食物好高質,環境同埋服務都唔錯🧡我哋叫咗個前菜$34有沙葛,紅蘿蔔同青瓜,醬汁多春魚同沙甸製成佢用蠟燭🕯️熱住啲醬汁🥰入口鹹鹹香香👍🏻唔錯幾好➖金目鯛兩食 $888- 刺身:金目鯛,肉質細膩鮮甜👍🏻- 燒:😋燒到金黃脆口,夠鎖緊金目鯛嘅油脂同鮮味!檸檬汁,令酸味帶出金目鯛嘅甜味!勁好食➖磯野兵燒貝類盛合$798北寄貝🩵肉厚,柔軟爽甜,入口甘甜文蛤蜆鮮🩵鹹鮮一流白貝🩵口感爽脆利落鮑魚🩵鮮嫩彈牙🤤好味到爆炸😚推介大家嚟銅鑼灣食好西嘅地方

今日放工同朋友仔食少少野吹下水~

佢揀咗一間日本餐廳🧡其實之前我都嚟過一次
食物好高質,環境同埋服務都唔錯🧡

我哋叫咗個前菜$34
有沙葛,紅蘿蔔同青瓜,醬汁多春魚同沙甸製成
佢用蠟燭🕯️熱住啲醬汁🥰
入口鹹鹹香香👍🏻唔錯幾好

➖金目鯛兩食 $888
- 刺身:金目鯛,肉質細膩鮮甜👍🏻

➖磯野兵燒貝類盛合$798
北寄貝🩵肉厚,柔軟爽甜,入口甘甜
文蛤蜆鮮🩵鹹鮮一流
白貝🩵口感爽脆利落
鮑魚🩵鮮嫩彈牙🤤
好味到爆炸😚推介大家嚟銅鑼灣食好西嘅地方
2024-04-03 0 瀏覽
朋友介紹$259 8 courses 日本lunch set,食均魚蝦蟹、即燒蠔、牛舌同甜品,每道菜都有驚喜🤩,真係大滿足!🥢主菜:✨推薦✨鐵板牛舌配野菜+三文魚炒飯。牛舌嫩滑,牛油炒菜好香口。炒飯好多料,而且冇魚腥味。兩者雖然重口味,但份量剛好👌🏻。🥢松葉蟹肉味噌蟹甲羅燒:✨推薦✨暫時食過最好食的甲羅燒。首先好香濃蟹膏,有啲松葉蟹肉絲增加口感,味噌咸香同蟹膏好夾,配青瓜或餅乾食,well balance 🤩!🥢海鮮類有3道菜:浜燒生蠔🦪好厚肉,剌身3點(赤蝦、三文魚、油甘魚)擺碟靚📸,及海鮮蒸滑蛋。🥢頭盤:多春魚+呑拿魚蒜蓉醬沾野菜,魚醬味道咸香,沾沙葛清甜開胃,幾特別。🥢甜品:藍梅蛋卷、香蕉🍌朱古力蛋卷。Download “Diningcity” app 同埋用匯豐卡仲有優惠。味道 : 🔅🔅🔅🔅🔅新鮮 : 🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

🥢甜品:藍梅蛋卷、香蕉🍌朱古力蛋卷。

味道 : 🔅🔅🔅🔅🔅
新鮮 : 🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
2024-03-20 9 瀏覽
磯野水產📍銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心19樓朋友喺銅鑼灣收工,約咗佢喺附近食海鮮魚生😋日式居酒屋裝橫幾有feel。我哋叫咗個前菜同一個Dinner set(呢個menu 由20/2做到24/3)。緹魚醬蔬菜棒$34緹魚醬配爽甜嘅蔬菜幾好食😋個人覺得沙葛最好食。Dinner Set $769/每位(兩位起)火炙帶子刺身沙律刺身3點芝士虎蝦卷原隻澳洲龍蝦浜燒活時令貝3款浜燒鮮魷魚筒鐵板牛舌芯配野菜日本高菜雞柳石鍋飯甜品大推呢度嘅水產,日本空運到港真係新鮮啲,刺身係三文魚、油甘魚、牡丹蝦,全部都鮮甜爽滑好好食😋三文魚特別肥美👍🏻虎蝦卷份量比想像中多,原條虎蝦炸到好脆包喺中間,芝士好多好邪惡,口感層次豐富。第一次食龍蝦刺身+甲羅燒,刺身甜甜地幾彈牙,甲羅燒超多膏,可以配餅乾食無咁膩。浜燒3款分別揀咗活蠔、文蛤蜆、鮑魚。文蛤蜆大隻鮮甜飽滿😋推👍🏻魷魚筒燒得幾香,柔軟彈牙。牛舌口感緻滑,超多塊😳石鍋飯熱辣辣,撈勻時沙沙聲好正,味道咸香幾惹味,雖然飽但都食晒😋最後食埋芝士蛋糕,圓滿。
磯野水產
📍銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心19樓

緹魚醬蔬菜棒$34
緹魚醬配爽甜嘅蔬菜幾好食😋個人覺得沙葛最好食。

Dinner Set $769/每位(兩位起)
火炙帶子刺身沙律
浜燒鮮魷魚筒
鐵板牛舌芯配野菜
日本高菜雞柳石鍋飯
甜品

最後食埋芝士蛋糕,圓滿。
2024-03-19 13 瀏覽
太耐無同友人食飯,今次到佢帶我食好西😂係燒海鮮呀😍,呢度既海產每日由日本空運到港,燒前仲見到活鮑魚同龍蝦,夠晒新鮮👍🏻餐廳以日式居酒屋風格設計,氣氛溫暖熱鬧,職員服務殷勤有效率,用餐體驗唔錯緹魚醬+蔬菜棒緹魚醬由多春魚及沙甸魚醬製成,配合爽脆既青瓜、沙葛紅蘿蔔一齊食,咸香提味火炙帶子刺身沙律帶子大大粒,軟嫩鮮甜,配埋爽脆酸甜既蔬菜一齊食,好開胃😋刺身三文魚、油甘魚、牡丹蝦擺盤精美用心,賣相夠吸引😍厚切刺身新鮮肥美,油脂豐富,牡丹蝦爽口鮮甜,高質👍🏻活龍蝦刺身善用食材擺盤,有創意又不失美感,賞心悅目。龍蝦刺身非常鮮甜爽彈、加埋脆卜卜魚籽增加口感😋浜燒文蛤蜆鮮甜爆汁,蜆肉夠晒新鮮😋食食下仲見到文蛤蜆入面有隻BB蟹,應該係文蛤蜆未消化既食物,食咁多次貝類真係第一次遇到😯有趣磯燒鮑魚火候控制得宜,鮑魚岩岩熟,鮮嫩彈牙,加埋咸香微辛既胡椒籽醬,味道恰到好處浜燒時令活蠔食前加幾滴檸檬汁,可帶出蠔既鮮甜,肉質肥美juicy 😋的確好新鮮新鮮燒魷魚一上菜已經好香🤤鮮魷口感爽脆,咸香燒汁有助提鮮。就算凍左都仍然保持爽口感龍蝦甲羅燒濃郁龍蝦膏配梳打餅,味道幾夾😯食落有驚喜😋邪惡又無法抗拒🙈牛舌牛舌入口柔嫩

緹魚醬+蔬菜棒

火炙帶子刺身沙律
帶子大大粒,軟嫩鮮甜,配埋爽脆酸甜既蔬菜一齊食,好開胃😋

刺身
三文魚、油甘魚、牡丹蝦

活龍蝦刺身

浜燒文蛤蜆

磯燒鮑魚

浜燒時令活蠔

新鮮燒魷魚

龍蝦甲羅燒
濃郁龍蝦膏配梳打餅,味道幾夾😯食落有驚喜😋邪惡又無法抗拒🙈

牛舌
牛舌入口柔嫩,調味適中,怕太raw仲可以用熱辣辣既鐵板略為煎兩下🤭

芝士虎蝦卷
原條虎蝦炸至酥脆,配埋香濃芝士同脆口魚籽,外軟內脆,口感豐富😋大滿足

石鍋飯
本來以為太飽食唔晒一大碗飯😂點知個飯焦香易入口,而且唔覺油膩,雪菜+紫菜+雞肉配搭幾特別,同友人不知不覺就食晒😀

芝士蛋糕
唔太甜,作為飯後甜品岩好😉
2024-03-18 23 瀏覽
無言的一間店,5-6 年前來過,都尚算可以,因經常去日本的我,日本平到無倫。湯好鹹, 蝦唔新鮮🥲🥲🥲 好多沙..lunch 埋單每人$400 ! 唉..!算啦… 已經…… 有9 成食物都唔鶉鮮,食到3 成我放棄了,如果你話要再黎就係係唔好攪我了。 開心食一個飯,都係想開心,食好一點,話貴… 但食日本野lunch 係差唔多, 但食d 唔新鮮,新係$50 都比多佢 。去食一碗牛腩河我會開心過食呢度囉。仲要浪費時間去打咁多字寫一個食評,其實都真係好嬲

湯好鹹, 蝦唔新鮮🥲🥲🥲
好多沙..lunch 埋單每人$400 !

唉..!算啦… 已經……

有9 成食物都唔鶉鮮,食到3 成我放棄了,

去食一碗牛腩河我會開心過食呢度囉。

仲要浪費時間去打咁多字寫一個食評,其實都真係好嬲
2024-03-18
位於銅鑼灣澳門逸園中心嘅❣︎磯野水產❣︎每日嚴選日本空運水產😍刺身,磯燒,火鍋,浜燒樣樣有。店內設計充滿日本🇯🇵風,重有好多日本酒,鍾意食日本野嘅朋友一定要來試吓😋👍🏻❣︎前菜❣︎$34前菜有沙葛,紅蘿蔔同青瓜,沾佢嘅緹魚醬😋醬汁由多春魚同沙甸製成,重用蠟燭🕯️熱住啲醬汁超甜心🩵入口鹹鹹香香👍🏻❣︎金目鯛兩食❣︎$888刺身:金目鯛係日本魚類當中最高級嘅魚種😋油脂含量適中,肉質細膩,味道鮮味👍🏻燒:能夠鎖緊金目鯛嘅油脂同鮮味😋燒到金黃脆口,食之前灑上檸檬汁,令酸味帶出金目鯛嘅甜味,我同朋友好快手就KO晒😂❣︎磯野兵燒貝類盛合❣︎$798北寄貝超鮮甜🤤肉厚,質感柔軟爽甜,入口陣陣甘甜味。日本文蛤蜆鮮味十足🤤唔使沾任何醬汁已經夠鹹鮮了👍🏻白貝味道鮮甜🤤充滿海水味道,口感爽脆利落。鮑魚肉質鮮嫩彈牙🤤重切好晒一片片比我地,方便食用。

❣︎前菜❣︎$34

❣︎金目鯛兩食❣︎$888

❣︎磯野兵燒貝類盛合❣︎$798

北寄貝超鮮甜🤤肉厚,質感柔軟爽甜,入口陣陣甘甜味。

日本文蛤蜆鮮味十足🤤唔使沾任何醬汁已經夠鹹鮮了👍🏻

白貝味道鮮甜🤤充滿海水味道,口感爽脆利落。

鮑魚肉質鮮嫩彈牙🤤重切好晒一片片比我地,方便食用。
2024-03-14
  • 燒金目鯛
  • 磯野兵燒貝類盛合
2024-03-13 13 瀏覽
🦞原隻活龍蝦(刺身+甲羅燒)呢間係出名食水產 全新鮮 0雪藏‼️店內自己魚缸確保海產新鮮保存 🌊店內自家魚缸確保海產新鮮保存,切片/烹煮之前waiter會show左比你睇先,全部都好生猛,仲跳緊 🌊2人水產套餐🍏松葉蟹肉青森蘋果沙律· 4/5🌟 原個日本青森蘋果 落單先整 唔係一早整好 😋 無諗過青森蘋果配蟹肉沙律又幾好食,好香好甜 🍏🦀🥄海膽炸豆腐· 2/5🌟 炸豆腐係幾香,但完全食唔到海膽味 🥄❌🍣🍣刺身壽司合盛· 4/5🌟 賣相靚好吸晴 🍣✨🦞原隻活龍蝦(刺身+甲羅燒)· 4.5/5🌟 刺身部分好好食,超新鮮。出面唔多龍蝦刺身食,所以都值得嚟呢到食。甲羅燒部分還好,有dd太咸,同埋將餅乾換成多士會比較好 🦞🍖🔥🥩鹿兒島和牛燒/鹽燒時令鮮魚· 4/5🌟我地係嚟食刺身,當然揀返時令鮮魚。上條上好壯觀,都係即叫即劏,又新鮮又大份 🥩🔪🐟🍜蜆湯稻庭烏冬· 湯底清甜,蜆仔鮮嫩多汁,烏冬麵條有嚼勁。一碗熱烏冬作結,暖暖胃 😋🍜
🦞原隻活龍蝦(刺身+甲羅燒)

2人水產套餐

🍏松葉蟹肉青森蘋果沙律

🥄海膽炸豆腐
· 2/5🌟 炸豆腐係幾香,但完全食唔到海膽味 🥄❌🍣

🍣刺身壽司合盛
· 4/5🌟 賣相靚好吸晴 🍣✨

🦞原隻活龍蝦(刺身+甲羅燒)

🥩鹿兒島和牛燒/鹽燒時令鮮魚

🍜蜆湯稻庭烏冬
2024-03-12 13 瀏覽
銅鑼灣真係美食天堂,又俾我發現一間好啱我口味嘅日本菜😍午市嘅昼食餐真係勁豐富👍🏻首先佢哋會上前菜: 多春魚同沙甸魚醬,鹹鹹哋,好香,配青瓜、蘿蔔食一流👍🏻之後就係我嘅昼食C餐啦,沙律有火炙三色沙律,三文魚同左口魚裙邊都好好味🤤先付四點就有拖羅同油甘魚,兩樣都係我鍾意嘅肥美口感😍😍兩款漬物都好好味😋之後上蒸蛋,又係好足料。主菜嚟啦,好鍾意佢嘅兩款浜燒--蘇格蘭蟶子同埋北海道活帆立貝,除咗新鮮大粒之外,師傅都燒得好好😌另一款主打係美國牛小排,佢好厚身,切成粒裝,好香嘅肉味,醬料除咗wasabi 醬,仲有辣嘅味噌醬。食到呢到其實已經飽飽哋,但係仲有湯、野菜同主食,主食可以揀特大帶子三文魚煙肉意粉或者松葉蟹丼,我揀咗後者,啲蟹膏多到,勁香呀😍最後仲有咖啡或者甜品,真係大滿足😊😊而家午市一人昼食有9折,二人餐仲有7折添👍🏻另外仲有百零蚊嘅定食餐,選擇好多,快啲嚟試吓啦😍

2024-03-08 17 瀏覽
估唔到銅鑼灣 就喺正 軒尼詩道銅鑼灣中心 豪華地段 咁近嘅地方有一間極具一點風味嘅樓上居酒屋處於澳門逸園中心(唔好誤會起澳門😆食咗個營養滿滿、豐富嘅lunch set磯野昼食D Premium D$688 (御一人樣)🦀松葉蟹肉沙律Snow Crab Meat Salad又蟹籽 又蟹肉 份量仲多過其他嘅蔬菜食呢個沙律 🥗真係蛋白質滿滿 好健康🍣先付四點Assorted Appetizer (4 Kinds)食日本嘢一定要食下刺身有吞拿魚同埋 紋路分明嘅 三文魚仲有辣味小菜開下胃~ 牛蒡就平衡口感、清吓腸胃🥚海鮮蒸蛋Steamed Egg Custard with Seafood now用鰻魚去做配搭蛋~蒸蛋都乏海鮮🇯🇵浜燒日本活文蛤蜆Japanese Common Orient Clam Hamayaki呢個蜆 係 即食燒燒得幾好 保留蜆原有嘅滋味肉汁大概因為燒嘅時候都會不停睇火同埋噴水🦪浜燒時令活蠔Seasonal Oyster Hamayaki係食都好新鮮啱啱鮮製出嚟🦐浜燒大虎蝦Tiger Prawn Hamayaki呢個極讚好火候燒得啱啱好下蝦頭 蝦膏仲可以滴返落啲肉嗰度增強
估唔到銅鑼灣 就喺正 軒尼詩道
銅鑼灣中心 豪華地段 咁近嘅地方
有一間極具一點風味嘅樓上居酒屋
處於澳門逸園中心(唔好誤會起澳門😆
食咗個營養滿滿、豐富嘅lunch set

磯野昼食D Premium D
$688 (御一人樣)

🦀松葉蟹肉沙律
Snow Crab Meat Salad
又蟹籽 又蟹肉 份量仲多過其他嘅蔬菜
食呢個沙律 🥗真係蛋白質滿滿 好健康

🍣先付四點
Assorted Appetizer (4 Kinds)
食日本嘢一定要食下刺身
有吞拿魚同埋 紋路分明嘅 三文魚
仲有辣味小菜開下胃~
牛蒡就平衡口感、清吓腸胃

🥚海鮮蒸蛋
用鰻魚去做配搭蛋~
蒸蛋都乏海鮮

火候燒得啱啱好下
蝦頭 蝦膏仲可以滴返落啲肉嗰度
增強下 蝦🦐嘅鮮味

🍲鹿兒島A4和牛野菜鍋
A4 Wagyu Beef with Assorted Vegetable Hot Pot
好味既 嫩口牛~o(^▽^)o

🐟海膽吞拿魚腩蓉井
Sea Urchin Chopped Fatty Tuna Donburi
過海 既 海膽好難做到唔腥
但係呢度嘅海膽就唔腥

🧀芝士蛋糕
Cheese Cake
2024-03-08 11 瀏覽
滿載日式地道風味居酒屋讓我緬懷在日本家鄉的味道~食物必須逐樣點評、讚好Lunch Set 有分A-D set選擇了C set $538 磯野昼食C Premium C(御一人樣)🥗火炙三色沙律Grilled Tri-Sashimi salad有齊三文魚、吞拿魚、左口魚 的沙律一開餐就大快朵頤🍣先付四點(sashimi)Assorted Appetizer (4 Kinds)油甘魚、吞拿魚 清清地~再加埋啲牛蒡、辣味小食 好開胃🥚海鲜茶碗蒸Steamed Egg Custard with Seafood鰻魚+魚子配茶碗蒸~ 好鮮味🦪浜烧蘇格蘭蟶子Scottish Razor Fish Hamayaki食到新鮮嘅味道~燒起上嚟唔會乾身✨浜燒北海道活帆立貝Fresh Scallop Hamayaki帶子都係燒嘅入口 同時 有鮮味嘅汁 留底🐂塩燒美国牛小排Grilled Beef Short Rib大概是medium well 既牛~ 口感係唔韌 又重肉味🥬香煎日式野菜Fried Assorted Vegetable番薯、青瓜、蕃茄 清新一下口感🐟海鲜味噌湯Seafood Miso Soup
滿載日式地道風味居酒屋
讓我緬懷在日本家鄉的味道~
食物必須逐樣點評、讚好
Lunch Set 有分A-D set
選擇了C set $538

磯野昼食C Premium C
(御一人樣)

🥗火炙三色沙律
Grilled Tri-Sashimi salad
有齊三文魚、吞拿魚、左口魚 的沙律
一開餐就大快朵頤

🍣先付四點(sashimi)
Assorted Appetizer (4 Kinds)
油甘魚、吞拿魚 清清地~
再加埋啲牛蒡、辣味小食 好開胃

🥚海鲜茶碗蒸
鰻魚+魚子配茶碗蒸~ 好鮮味

🦪浜烧蘇格蘭蟶子
Scottish Razor Fish Hamayaki
食到新鮮嘅味道~
燒起上嚟唔會乾身

✨浜燒北海道活帆立貝
Fresh Scallop Hamayaki
帶子都係燒嘅
入口 同時 有鮮味嘅汁 留底

🐂塩燒美国牛小排
Grilled Beef Short Rib
大概是medium well 既牛~
口感係唔韌 又重肉味

🥬香煎日式野菜
Fried Assorted Vegetable
番薯、青瓜、蕃茄 清新一下口感

🐟海鲜味噌湯
Seafood Miso Soup
日式餐唔少得 幾好

🦀松葉蟹井
Snow Crab Donburi
高質松葉蟹肉再加上蟹膏、魚籽
仲有蟹鉗造型~ Cute

🧀芝士蛋糕
Cheese Cake
Normal 🍰 ~~

(御一人樣)
  • 先付四點