2020-06-02 326 瀏覽
呢間餐廳喺葵芳、沙田、九龍灣、馬鞍山、銅鑼灣都有分店午餐時段叫一個主食加$20就可以有埋餐湯、沙律、咖啡/檸檬紅茶 (或者再加多$20轉特飲).🐖🐖《和風抹茶法式吐司》$88 🐖🐖無錯 不嬲甜品當正餐 呢個就係我個lunch😚要讚讚佢地上菜速度好快 唔洗十分鐘就上台 😂啱曬d食完lunch要跑返office嘅選手 🏃🏿‍♀️.➡️ 賣相三塊法式厚多士排排坐 有一個抹茶雪糕、一堆紅豆蓉、三粒白玉、半條香蕉做伴碟🍽抹茶醬同cream都擠得幾靚 不過如過比d紅豆蓉露返面 色彩繽紛d應該會靚d 😂.➡️ 份量做正餐就適中 但當甜品就要兩個人 share啦 👭.➡️ 味道個吐司皮真係幾酥脆 但又唔會刮到痢損曬👅甜度適中 但如果沾多d蛋漿 令個蛋味濃d就更好 🥚抹茶同紅豆蓉都係平時d大牌子口味 唔錯但唔特別 ~但雪糕同吐司冰火交融嘅感覺認真好正😋個人認為香蕉最好分開食 因為🍌同🍵真係勉強無幸福 🤔我同白玉都真係勉強無幸福 始終覺得🍡係一粒無味無道嘅麵糰 😅評分:🌕🌕🌕🌕🌘.🐖🐖《豚肉烏冬&套餐三寶》$98+$20 🐖🐖雖然個豚肉有小小肥膩 🥓但個烏冬本人抵讚 好煙韌 我鍾意 🙆🏻‍♀️(隔離台果個蛋包飯望落
呢間餐廳喺葵芳、沙田、九龍灣、馬鞍山、銅鑼灣都有分店
🐖🐖《和風抹茶法式吐司》$88 🐖🐖
和風抹茶法式吐司

無錯 不嬲甜品當正餐 呢個就係我個lunch😚
要讚讚佢地上菜速度好快 唔洗十分鐘就上台 😂
啱曬d食完lunch要跑返office嘅選手 🏃🏿‍♀️
➡️ 賣相
三塊法式厚多士排排坐
有一個抹茶雪糕、一堆紅豆蓉、三粒白玉、半條香蕉做伴碟🍽
抹茶醬同cream都擠得幾靚
不過如過比d紅豆蓉露返面 色彩繽紛d應該會靚d 😂
➡️ 份量
做正餐就適中 但當甜品就要兩個人 share啦 👭
➡️ 味道
個吐司皮真係幾酥脆 但又唔會刮到痢損曬👅
甜度適中 但如果沾多d蛋漿 令個蛋味濃d就更好 🥚
抹茶同紅豆蓉都係平時d大牌子口味 唔錯但唔特別 ~
但雪糕同吐司冰火交融嘅感覺認真好正😋
個人認為香蕉最好分開食 因為🍌同🍵真係勉強無幸福 🤔
評分:🌕🌕🌕🌕🌘
🐖🐖《豚肉烏冬&套餐三寶》$98+$20 🐖🐖

雖然個豚肉有小小肥膩 🥓
但個烏冬本人抵讚 好煙韌 我鍾意 🙆🏻‍♀️
(隔離台果個蛋包飯望落都好似唔錯 🍚)
餐湯係普通到無得再普通嘅忌廉湯😂

味道:8/10
服務:8/10
環境:7/10
性價比:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅ (因為仲想試佢地個芭菲😚)
和風抹茶法式吐司