2018-05-18 96 瀏覽
霸嗎拉麵幾年前登陸香港既時候大受歡迎,一直我都好想去試,可惜次次經過都遇正繁忙時間,大排長龍。今次難得閒日經過,又過左午餐時間,終於可以同朋友一嘗啦。淨係門口既風格已經好吸引,深木色餐枱椅配紅燈籠,充滿日本風。有吧枱位置,可以睇住師父製作拉麵。同日本拉麵店一樣,提供凍水俾食客。醬油碟都好貼心,最面有隻碟包住唔用既,貼左提示食客拎下面果d用,確保衛生。下午時段有跟餐優惠,好抵食。醬燘雞叉燒拉麵,湯底濃厚鮮甜,雞叉燒大大件,份量十足,雖然係厚切,但肉質柔軟,仲要索晒湯汁既味道,木耳絲夠爽,拉麵係幼麵條,麵質我揀左中度,唔硬又唔軟剛剛好。濃厚豬骨豚肉玉子拉麵,豚肉肥瘦適中,近乎入口即溶,非常有水準,湯底比雞叉燒拉麵更濃厚,荀唔乾身又冇渣,糖心蛋蛋味香濃,夠入味,唔覺唔覺竟然可以食得晒。唐揚炸雞,炸得夠乾身,有肉汁。羽根燒餃子,d網紋脆脆勁香脆,入口chop chop聲,餃子底部煎得夠香脆,面頭仲保持到水份,上軟下脆,好特別。今餐既份量其實三個女仔食都夠,呢個價錢食到咁有風味既日本拉麵,下次會再來。

今次難得閒日經過,又過左午餐時間,終於可以同朋友一嘗啦。

有吧枱位置,可以睇住師父製作拉麵。

下午時段有跟餐優惠,好抵食。

醬燘雞叉燒拉麵

濃厚豬骨豚肉玉子拉麵

唐揚炸雞

唐揚炸雞,炸得夠乾身,有肉汁。

羽根燒餃子

醬燘雞叉燒拉麵