2020-08-01 299 瀏覽
番茄師兄食過好多次 雖然湯底質素唔穩定🤨但係勝再次次都係好大份同埋足料 加上麵度夠硬 係我鍾意既口感😛另外小食都好好味1️⃣🌟豚豚圓圓番茄濃湯烏冬(新鮮豬頸肉+豬腩肉+粟米粒+炒滑蛋)($67)依度d豬頸肉同豬腩肉好好味 肉質嫩口而肉味濃而炒滑蛋好香蛋味🤤全部份量都是滿滿的2️⃣🌟一貝子番茄濃湯日式拉麵(北海道刺身級帶子+新鮮大花蜆)($69)帶子係北海道刺身級又唔覺喇😂但係大花蜆係唔錯既 隻隻d肉都好飽滿唔腥無沙3️⃣🌟芝see菇牛番茄濃湯烏冬(芝士+草菇+免治牛肉)($49)全部麵當中 依款麵應該最普通😂只能說菇有菇味 牛有牛味 而芝士味唔出🤣🌟麻辣瑞士汁系(雞中翼x4)($30)瑞士汁雞翼食得多 但麻辣既瑞士汁雞翼你又食過未?食得辣既人應該覺得唔辣🤭而唔太食得辣既 覺得啱啱好辣得來隻雞翼又入味🤤隻汁好正🌟炸物系(鮮炸腐皮墨魚蝦條x2)($18)炸到啱啱好 外脆內咬口 入面墨魚蝦彈牙加埋泰式辣醬食真係一流🤤完全唔夠喉⚠️1️⃣-3️⃣排名分先後⚠️ 美中不足就係湯底每次食都唔同味 質素唔係好穩定第一次食個湯底好濃味 番茄同薯仔溶比例啱好第二次食 湯底薯仔溶多左 湯更潔身 薯味偏重 第三次食 姐係近排 湯底
番茄師兄食過好多次 雖然湯底質素唔穩定🤨

一貝子番茄濃湯日式拉麵

全部麵當中 依款麵應該最普通😂
只能說菇有菇味 牛有牛味 而芝士味唔出🤣
芝see菇牛番茄濃湯烏冬

🌟麻辣瑞士汁系(雞中翼x4)($30)

瑞士汁雞翼食得多 但麻辣既瑞士汁雞翼你又食過未?

食得辣既人應該覺得唔辣🤭而唔太食得辣既 覺得啱啱好
辣得來隻雞翼又入味🤤隻汁好正
麻辣瑞士汁系雞中翼x4

🌟炸物系(鮮炸腐皮墨魚蝦條x2)($18)

炸到啱啱好 外脆內咬口 入面墨魚蝦彈牙
加埋泰式辣醬食真係一流🤤完全唔夠喉
鮮炸腐皮墨魚蝦條x2

⚠️1️⃣-3️⃣排名分先後

⚠️ 美中不足就係湯底每次食都唔同味 質素唔係好穩定
第一次食個湯底好濃味 番茄同薯仔溶比例啱好
第二次食 湯底薯仔溶多左 湯更潔身 薯味偏重
第三次食 姐係近排 湯底超級淡味同埋好稀 對比第一二次真係好失望(唔知係因為疫情 定係餐廳不變既定律會越做越衰)希望下次去食 個湯底可以變返開頭咁好la🙂

⚠️依度d奶茶麻麻地 而且唔係飲開有機or無糖 就唔好飲豆漿喇🤣
2020-07-26
豚豚圓圓番茄濃湯烏冬