2020-09-27 125 瀏覽
嗜辣嘅我即刻心郁郁走咗去試吓🌶️地點方便,餐廳都幾大同坐得舒服。講返食物,係我最愛嘅四川辣味,味道大致唔錯!同行朋友食唔到太辣,叫咗少辣,其中幾碟菜對我黎講都夠辣味,好岩辣食愛好者🤣🔹毛血旺 (非套餐)一大盤入面有唔少配料, 除咗鴨血,仲有牛柏葉,最驚喜係入面有黃鱔😍個辣味唔錯,不過鴨血質素就比較普通,唔夠軟滑。🔹酸菜水煮魚 (套餐-主菜)作為主打嘅招牌菜,相對黯然失色。酸菜同湯式唔錯嘅,但魚片嘅質素麻麻, 滑溜但無魚味,一夾就散🔹惹火山木耳 (套餐-前菜)食到停唔到嘅一碟,夠爽夠滑最重要係夠麻辣😋🔹川味口水雞 (套餐-前菜)雞肉夠滑,亦夠入味。口水汁麻香同辣味適中🔹噴火小籠包(套餐-特色菜)一咬落去肉汁流出黎,喺口入面慢慢滲出麻辣香味,好有驚喜。🔹乾扁四季豆 (套餐-特色菜)夠鑊氣,麻辣加扁豆味道配合得恰好,夠哂惹味。$288辣到噴火套餐-其他野(後上,已經掛住食唔記得影😂)🔹香芹豬肉水餃:味道極普通🔹黃金南瓜露:唔甜夠香亦夠滑,好味呀😋

毛血旺

🔹毛血旺 (非套餐)

酸菜水煮魚

🔹酸菜水煮魚 (套餐-主菜)

惹火山木耳

🔹惹火山木耳 (套餐-前菜)
食到停唔到嘅一碟,夠爽夠滑最重要係夠麻辣😋

川味口水雞

🔹川味口水雞 (套餐-前菜)
雞肉夠滑,亦夠入味。口水汁麻香同辣味適中

噴火小籠包

🔹噴火小籠包(套餐-特色菜)
一咬落去肉汁流出黎,喺口入面慢慢滲出麻辣香味,好有驚喜。

乾扁四季豆

🔹乾扁四季豆 (套餐-特色菜)
夠鑊氣,麻辣加扁豆味道配合得恰好,夠哂惹味。

$288辣到噴火套餐-其他野(後上,已經掛住食唔記得影😂)
🔹香芹豬肉水餃:味道極普通
🔹黃金南瓜露:唔甜夠香亦夠滑,好味呀😋
2020-07-03
毛血旺