屯門虹橋頂立珈啡X拉麵X甜品|美味的秘密今日去屯門探朋友,佢介紹我去虹橋一間隱世拉麵小店,佢神神秘秘話呢間拉麵店非常特別店內裝潢充滿好多日本傳統裝飾,最搶眼一定係大大個紅色日式燈籠,門口掛住和式燈籠,門口木牌寫咗拉麵店嘅介紹,小店運用拉麵配合珈啡帶出「鮮味x珈啡」獨有主題店員好有耐心介紹佢地既咖啡同拉麵,完全感受到佢除咗對拉麵、咖啡嘅熱愛,今次試咗佢地新出貝汁湯底,利用鮮貝及白醬油混合調製,利用貝類鮮味加強湯底中鮮甜另外朋友試咗佢地限定湯底,白醬汁加烏梅子,白醬汁湯頭滿滿豚骨脂香,混了一點烏梅子酸增加了豐富的口感昭和硬布甸布甸口感比較硬身,食落去蛋味十足,甜味唔會話太濃郁而且食落去口感非常嫩滑,估唔到佢哋甜品都做得非常出色,絕對抵讚;另外士多啤梨巴克斯蛋糕絕對係驚艷,頂立珈啡X拉麵X甜品都做到好高分家陣原來出咗自家Tee可以有獨有優惠當日穿着本店Tee可指定產品免費,免加一,優先入坐都好正😳😳📍頂立屯門井財街9號錦發大廈地下20B號
屯門虹橋頂立珈啡X拉麵X甜品|美味的秘密

昭和硬布甸