Happy Friday收工之後又再一次去屯門搵野食,尼間餐廳其實已經留意左好耐,但吾知點解等到今時今日先去😂😂😂一入去,侍應就問有無book枱,過左陣就安排入座仲同我地講可以食到8點半🤣但我望望隻錶,而家先6點幾。。。睇黎尼到系愈夜愈有機咁就叫左個主菜豬仔骨同意粉海鮮甜蝦青芥汁意粉,再加$45轉埋做set dinner,咁就可以試埋湯,沙律同蒜蓉包😋😋跟餐既湯,沙律同蒜蓉包好快就送上沙律系胡麻醬加沙律菜,正常味道,無乜特別~蒜蓉包賣相好靚,期望好高,但點知放落口系凍既☹️同埋好煙韌,有啲失望既!反而湯就好好飲😋好濃郁既蘑菇湯!到上意粉喇,賣相都可以,但系將生既海膽同甜蝦放系熱既意粉上面真系好咩?😬因為到食既時候個溫度好似有點怪怪的,好彩最後無事😝整體意粉黎講,系好食既!我估系有加海膽落去一齊炒個意粉,所以香濃好味!!!好喇~到主菜黎喇😳😳😳其實佢$158尼個價錢我無諗過系咁!大!份!!!!原本諗住4支骨就差吾多喇~我地就一路食一路數,最後數到系10支骨!好誇張牙尼個份量😂😂😂味道都OK吾差既!最開心系尼到有得飲Hoegaarden Rosee~正埋單時發現Hoegaarden Rose

沙律
蒜蓉包
餐湯
跟餐既湯,沙律同蒜蓉包好快就送上
沙律系胡麻醬加沙律菜,正常味道,無乜特別~
反而湯就好好飲😋好濃郁既蘑菇湯!
海鮮甜蝦青芥汁意粉
因為到食既時候個溫度好似有點怪怪的,好彩最後無事😝
豬仔骨
好誇張牙尼個份量😂😂😂味道都OK吾差既!
Hoegaarden Rosee
最開心系尼到有得飲Hoegaarden Rosee~正
埋單時發現Hoegaarden Rosee / Hoegaarden 只系$48 / 500ml 🤨
下次黎飲幾杯都吾覺肉赤😎
2021-07-09