2019-03-19 320 瀏覽
尖沙嘴係一個人流極多的地區,周圍充滿游客!同朋友逛完街後,朋友提議食煲仔飯。我沒有意見!原本以爲我地要去去油麻地先可以食到煲仔飯。點知友卻帶了我去一間光榮冰室!外面看起來就像一間普通的茶餐廳!友人說:呢度煲仔飯的味道不錯,她經常來吃。煲仔飯的選擇都有十餘款!如果唔食煲仔飯的朋友都可食茶餐。窩蛋牛肉飯:熱辣辣的煲仔飯即叫即整,白飯的熱力將絲絲的鷄蛋逼至半熟。牛肉大舊嫩滑!鷄蛋蛋拌飯粒,加上甜豉油,是最完美配搭。攪拌後的蛋黃香味四溢,拌以香滑的嫩牛肉,飯香隨之撲鼻,每一匙飯也充滿鷄汁,非常美味。食到最底仲有鍋吧,有少少焦的鍋吧很脆口!真係差點被我食到飯粒也不剩。煲仔飯+20蚊可以有一碟油菜!和友人一起分享,感覺很健康。薑葱鮮鯇魚飯:撥開薑葱後,大大條的鯇魚鋪滿飯面!鯇魚完全唔腥仲好鮮甜。大大碗好滿足呢。這裏除了煲仔飯還有茶餐!價錢合理,下次進過尖沙咀一定會再來。
友人說:呢度煲仔飯的味道不錯,她經常來吃。

煲仔飯的選擇都有十餘款!如果唔食煲仔飯的朋友都可食茶餐。

窩蛋牛肉飯

煲仔飯+20蚊可以有一碟油菜!和友人一起分享,感覺很健康。

• 薑葱鮮鯇魚飯