2021-08-24 12 瀏覽
呢間YouYou外表已經非常少女心😍星期日下午要等下位先入得,但好值得喔~叫咗兩個便當set,有三款小菜+便當+飲品。小菜我地就叫咗花枝丸湯同滷汁青菜,滷汁青菜異常地好味!菜好爽而且加埋d滷汁好juicy😋便當分別叫咗滷肉飯同埋焢肉飯,嚟到兩個飯原來差唔多,焢肉飯都有滷肉係飯面。滷肉飯灑咗椒鹽落去,所以食落有d辣喔。焢肉雖然睇上去好肥,但口感好爽,唔會爆到成口油或者有好肥既感覺!便當入面仲有d配菜,茄子酸酸地幾好食😋飲品分別加錢叫咗高雄紅茶牛奶小芋圓(+$10)同葡萄袖綠茶(+6)。小芋圓分量非常多仲好好食,有驚喜😍葡萄袖綠茶好多袖肉,酸酸甜甜好適合夏天飲。兩杯無特別要求都唔會過甜,甚至可以媲美手搖店三四十蚊既質素👍🏻強烈建議一定要加!我地仲額外叫咗份芝士肉鬆蛋餅,即叫即做熱辣辣,值得一試。蛋餅好足料,蛋味好重。建議嚟到就即刻食,凍咗就會個餅皮同芝士都會硬咗,咁就無咁好食啦😋食完便當飲埋芋圓飲品已經飽晒啦🤯下次一定再嚟食,一嚟好近地鐵站,行五分鐘就到!二嚟野食夠大份,野飲又高質!👍🏻👍🏻