2020-04-25 16 瀏覽
今日求其搵嘢食,見呢間係食台灣嘢,而我又未食過呢間所以就入咗嚟試。我地叫左個晚市套餐同一個牛腩麵。晚市套餐包一碟上湯浸時菜同一碗湯。-惹味牛腩麵佢有台灣麵同米線俾我地揀,而我今次就揀咗台灣麵,冇理由食台灣野唔叫台灣麵㗎嘛。首先飲咗啖紅燒牛肉湯,個湯底甜甜地同埋有啲薑味好好飲。牛腩都好正,啲牛腩炆得好入味同好淋,肥瘦啱啱好。😋台灣麵好有口感唔會煮到淋曬,都幾彈牙下。-鹽酥雞滷肉飯首先講個滷肉飯,啲滷肉唔夠味好淡,仲要配飯食嘅話咩味都冇,真心麻麻。跟住就係個鹽酥雞,正常應該有啲椒鹽喺鹽酥雞上面但係咩都無,所以我炸皮冇味。另外個炸皮係脆但唔係鬆脆,仲有啲硬添,所以個人覺得一般。因為呢個係跟晚市套餐,所以包左一碗湯同一碟上湯浸時菜。碗湯幾好飲好足料唔重味精,飲完會好口渴。不過個上湯浸時菜就好似清水煮菜禁樣,又係咩味都無,完全飲唔到個上湯。總括嚟講,如果食台灣麵嘅話我覺得呢間係一個唔錯嘅選擇,但係如果要食滷肉飯或者鹽酥雞就唔好啦,因為冇想像中咁好食,同埋有好多台灣店都好食過佢。
惹味牛腩麵

-惹味牛腩麵