今日做孝順女 帶媽咪去九龍城食泰國菜👩‍👧☺️ 話明孝順女 我梗係一早已經上定openrice做功課 揀咗呢間orange elephant同媽咪食!環境都幾闊落!仲要食得抵啲嘅話就好似我咁揀星期一去食😝 因為有$1 明爐烏頭😏😏😏 (其實佢每日都有一款$1 嘅食物做promotion,例如蝦餅 黃咖喱雞,不過我就覺得明爐烏頭最抵啦!😏)$1 明爐烏頭😏雖然係promotion 但都足足有成條魚 童叟無欺wo😯 烏頭食落好鮮甜 魚肉一啲都唔霉!加埋個湯底酸酸甜甜 好開胃!配菜其實仲有秀珍菇同好多肉碎 媽咪大讚好味又抵😋😋泰王咖喱炒大蝦🍤成個盤勁大碟咖哩😂😂😂 味道會甜甜地 唔太辣😛 大蝦總共有兩隻 size適中 未算jumbo size😛 餐廳好貼心咁幫你分埋頭身 方便食用😛 不過兩隻真係唔夠喉😣🤤 最好點埋薄餅食咖哩😛泰式滷水豬髀焗粉絲煲我唔俾佢夜晚食飯 佢就話要食粉絲煲😂😂 滷水豬髀滷都好腍 夠哂入味!除咗滷水 餐廳仲落咗啲泰式香料 類似香茅芹菜 味道好特別😯 粉絲有勁多👍👍👍 食到我哋飽晒😛😆椰青成日都有得飲 所以我地今晚就要左泰國生啤同芒果冰特飲試下 芒果味道都唔錯 不過冰有啲多
明爐烏頭

$1 明爐烏頭😏

泰王咖喱炒大蝦🍤

泰王咖喱炒大蝦🍤

泰式滷水豬髀焗粉絲煲

泰式滷水豬髀焗粉絲煲
芒果冰特飲
泰國生啤
椰青成日都有得飲 所以我地今晚就要左泰國生啤同芒果冰特飲試下 芒果味道都唔錯 不過冰有啲多!想飲少少酒既就不妨啤啤佢🍻
2018-09-24
明爐烏頭