餐廳: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
資訊:

2022-02-13 124 瀏覽
瘋狂小面 🌶🍜天氣凍冰冰個日出到中環就想食啲辣野暖下身我男友仔就搵左一間正宗川菜同我食地點都幾方便喺尖東附近嘅大廈一樓仲有Lift搭上去午市有Set 都幾抵食包曬前菜飲品主菜甜品都係$103🌶 前菜▪️蒜泥青瓜 青瓜勁爽口又Juicy加埋蒜香勁開胃 大推😍▪️涼拌木耳酸酸地又爽口 都好開胃呀🌶主菜▪️瘋狂擔擔麵 (小辣小麻)一放上桌就好香搞到我哋兩個都流曬口水每條麵都已經係沾曬醬再撈埋肉醬食好入味呀又香又麻一開始食又唔覺得好辣點知越食越辣 好正呀▪️瘋狂燒白麵燒白姐係五花肉五花肉睇落好靚仔食落好香好正配埋個又香又麻嘅湯底不知不覺就食曬成碗🌶甜品▪️成都老冰粉有去過四川省一定有食過呢個冰粉身為當地最地道最出名嘅甜品香港都唔係間間整得好食呀不過瘋狂小面真係整得幾好食連我男朋友第一次食都讚感覺有少少似日本既水信玄餅但係呢到成都老冰粉再加左D酒糟,類似黑糖漿,果乾再雪凍黎食重點係好食得黎又解到辣😂⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻打卡:🦚🦚🦚🦚🦚推薦:🐽🐽🐽🐽🐽⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️📍瘋狂小面 (佳德商業大廈) (中環)中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓
瘋狂小面 🌶🍜

加埋蒜香勁開胃 大推😍
▪️涼拌木耳
酸酸地又爽口 都好開胃呀

🌶主菜
▪️瘋狂擔擔麵 (小辣小麻)
一放上桌就好香

不過瘋狂小面真係整得幾好食
連我男朋友第一次食都讚
感覺有少少似日本既水信玄餅
但係呢到成都老冰粉
再加左D酒糟,類似黑糖漿,果乾
再雪凍黎食
重點係好食得黎又解到辣😂

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
打卡:🦚🦚🦚🦚🦚
推薦:🐽🐽🐽🐽🐽
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📍瘋狂小面 (佳德商業大廈) (中環)
中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓
瘋狂燒白麵