2020-11-17 157 瀏覽
因為入秋涼咗 朋友突然之間提議不如打邊爐話好耐冇打邊爐 見呢間評語不錯 而且仲有午市免費湯底優惠就決定試吓佢啦一坐低見到好貼心咁準備咗一次性嘅圍裙仲有一碗冰糖雪耳紅棗糖水潤一潤先見到呢度麻辣鍋好出名但係可惜朋友唔食得辣好彩有鴛鴦鍋可以揀所以揀咗一個番茄湯底同一個麻辣湯底我覺得最貼心嘅係呢度嘅嘢食可以嗌半分即使人少少 同埋細食嘅朋友都唔驚會食唔晒同埋都可以試更加多唔同嘅火鍋料而且仲好貼心咁有一人同二人套餐 啱晒過嚟快閃食個快邊爐同埋值得一讚嘅係上菜好快 而且仲係好貼心咁係啲食物上面插咗個牌提示要煮幾耐佢啲肉類全部都好新鮮 特別係嫩牛肉同鵝腸又覺得最驚喜嘅係佢舊豆腐 唔係一般普通就咁一磚豆腐 佢話豆腐似係冰凍左 更加有口感之餘仲更加吸湯而蔬菜都有好多選擇 特別推薦佢個功夫萵筍片 好爽口 即刻覺得冇咁罪惡感而主食類嗌咗半份烏冬同曉宇苕粉 個曉宇苕粉有啲似川粉 超彈牙 吸晒啲湯汁嘅精華最後以紅糖慈粑收個尾個慈粑炸過 外脆內煙韌 淋上紅糖再沾黃豆粉 甜度恰到好處 唔會好膩
因為入秋涼咗 朋友突然之間提議不如打邊爐

一坐低見到好貼心咁準備咗一次性嘅圍裙