2023-04-17 457 瀏覽
個個去晒日本旅行,我同老公就唔去日本同人迫,係香港食日本餐F當去旅行先,去日本一定要食章魚小丸子 / 大阪燒,所以黎到呢間店叫大阪燒是必須的 >< 怕唔夠飽所以叫咗炒麵。呢到既大阪燒都有好幾款選擇,我地就選咗最經典既章魚大阪燒,呢到既體驗可以話係接近滿分,佢會俾個預拌料俾你撈好咗之後就可以加油落去煎,可以整咩形狀都得,我地就整番最經典既圓形,重頭戲黎啦,可以加紫菜、鰹魚碎、大阪燒汁、蛋黃醬,呢幾個配料/醬料可以話缺落好晒醬料之後可以上碟食得了。炒麵就叫咗個肉類雜錦炒麵,同大阪燒一樣都會有guideline 教點燒,我地就落埋蔬菜、肉類同麵去炒再加埋紫菜、鰹魚碎、大阪燒汁、蛋黃醬就食得啦!想體驗一下日本美食既一定要黎試試,勝價比高,人均消費大概$100,有得玩又有得食~