2019-07-31 3416 瀏覽
今日想食泰國野,諗起之前揸車去九龍城有間幾好食,而且有$1優惠,就去翻呢間。今日係星期一所以$1優惠係泰式明爐烏頭魚,無食咁耐依然好足料,未食已經聞到好香,魚質唔算好嫩滑但勝在味道出色,食落清甜又帶一點酸既味道,配菜有菇、酸菜、肉碎等都好入味,真係令人停唔到口。如果嫌唔夠味仲有泰式辣醬同隔離個湯比你調配自己口味。之係上辣椒膏炒蜆,賣相唔算好吸引,但啲蜆大大隻幾新鮮,重點係個汁整得超好食!唔算辣但好有泰式風味,可以撈飯食一流!呢個汁包你食完仲想再食。最後上泰式蝦球炒金邊粉,唔知幾時開始鍾意食,但都唔係間間可以整得好食,以後可以黎呢度食了,啲蝦望落已經覺得新鮮,食落爽口,個粉唔會太濕,有啲芽菜令到口感唔錯,味道岩岩好唔算好濃,好岩我口味。每次黎都會叫椰汁冰,而朋友就叫咗椰汁珍多冰,會感覺到無溝水,椰汁味好正,珍多冰個杯就會有啲椰果絲等配料比你過下癮,不過我個人就喜歡就咁飲椰汁冰多啲。總括嚟講,今次比上次更加滿足,今餐所有野都好想再食多次,會有想再黎食既衝動,而且餐廳幾大下,7點幾去就算見到好多人都有位可以即刻入。

泰式明爐烏頭魚

辣椒膏炒蜆