2020-07-19 2784 瀏覽
呢間大圍Cafe book mark咗好耐,今日終於有機會嚟。Cafe位於大圍田心村,距離大圍站都要行10至15分鐘。佢係村屋嘅地下,就係遠離市區,要去搵吓路,先有種隱世嘅感覺,遠離繁囂嘅感覺😆Cafe 餐牌都算多選擇,而且都係好特別既菜式,其他餐廳好少見!仲有意粉類,同埋近年大熱既Bagel!! 仲有好幾款甜品呀,好吸引!但係我個胃有限,所以今次只可以揀一個主食,一個甜品食。今次揀左法式蛋捲配布里歐麵包 Brioche ,係經典法式麵包之一。賣相好靚😍😍講下件蛋捲先,中間有青椒,羽衣廿藍,免治豬肉,面頭有意大利乳清芝士,對我黎講係好新鮮既配搭,因為真係第一次食,幾特別既!芝士唔係好漏個種。個麵包都好好食,相信係自家製既,切得好厚身,有烘過(定煎過?)好香脆!如果加啲蜜糖更加好!🍯旁邊仲有好多沙律菜🥗車厘茄,面頭有啲芝士粉同甜甜哋既沙律汁,好開胃好清新!如果一個人食呢份應該都會飽晒!冰火蘋果批🍎🥧😋😋推介!呢個好好食😍個底係酥皮底,上面有好多片薄薄既蘋果片,加埋雲尼拿雪糕食,仲有金寶碎,味道好夾,唔會太甜,好正! 面頭既綿花糖就略嫌多左出黎,唔係好夾,不過對整體味道無好大影響。檸檬梳打

仲有意粉類,同埋近年大熱既Bagel!!

法式蛋捲配布里歐麵包

冰火蘋果批🍎🥧😋😋推介!呢個好好食😍
冰火蘋果批

檸檬梳打,正正常常,係想像到既味道。🤣

跟住呢杯都好特別,係青瓜咖啡Cucumber Latte ☕️ 得凍飲,原因係佢將啲青瓜片雪左落粒冰個到,所以一路飲,啲冰一路溶個陣會有陣陣清新既味道,好有心思,好特別😋😋👍🏻
Cucumber  Latte
Cucumber  latte

呢間回頭率好高,餐廳都坐得舒服,啲裝飾都好有台灣小店既感覺!差啲唔想Share俾大家,因為好想自私去🤣好想再去試埋其他野!😍
法式蛋捲配布里歐麵包
冰火蘋果批