Mr Crab 位於灣仔好當眼的位置,裝潢都好靚,一直都好想試下。今日咁啱係附近,就決定夜晚同朋友一試!餐廳環境好舒適,有種外國情懷 。今次食咗封門牛柳火箭菜沙律,佢哋嘅封門牛柳係slow cooked medium的程度,入口軟腍好滑,亦都少似食煎牛扒~有焦嘅感覺。沙律另外有西柚、芝士粒、蕃茄仔,帶有少量橄欖油作調味,份量好多,三個人比較適合🤭招牌手工蟹肉漢堡有生菜、蕃茄、蛋黃醬同埋薯條,類似將一個crab cake放入漢堡入邊,厚度有大約5cm,如果兩個人share的話,都好夠飽。薯條炸得香脆,放耐咗都覺得脆卜卜!蟹肉漢堡包,真心推介,麵包看過搽咗牛油,配合蟹肉餅好香脆回味無窮!蟹鉗蟹膏意大利燴飯🇮🇹有蒜頭、洋蔥、蔥,每一匙羹都見到有大量拆肉嘅蟹絲,每一口都充滿蟹肉鮮味,不愧為signature dish!白酒忌廉蟹肉煮龍蝦+大硯其實好想食佢個seafood shake shake,奈何叫得太多其他嘢食,未必食得晒~所以叫做個輕量版嘅sauté lobster with clams,龍蝦嘅肉爽口,唔會過熟顯得好嚡口,仲有勁多蟹膏!本身在青口同埋大硯之間諗咗好耐,最後聽店員嘅推薦揀咗

餐廳環境好舒適,有種外國情懷 。

招牌手工蟹肉漢堡

蟹鉗蟹膏意大利燴飯🇮🇹

白酒忌廉蟹肉煮龍蝦+大硯

本身在青口同埋大硯之間諗咗好耐,最後聽店員嘅推薦揀咗clams~ 加埋白汁一流!我覺得呢個白汁可以100%match with任何spaghetti or fries!

整體來說,真係好滿足!海鮮的確新鮮,煮法亦都創新好味。下次一定要試吓佢嘅seafood Shake Shake!