2024-04-02 43 瀏覽
今日來到九龍城,當然要食泰國菜啦,呢間係openrice評分好高,裏面都坐滿人,外面都已經排緊長龍,所以我地都攞飛仔再望menu。我地一邊等都聞到好香泰國菜味道! 等左大概10分鐘就有位,裏面冷氣好夠凍,係呢個熱熱濕濕嘅天氣真係好爽! 呢到落單係寫紙仔,十足十泰國d地道餐廳。我地叫左幾樣嘢都好好食!次次我來泰國餐館我都會想食炸皮蛋球,呢間個d炸得好好,表面金黃,蝦滑彈牙,份量仲要好大碟,配埋泰式甜辣醬食真係勁開心!另外都要左個必點嘅細冬蔭功。呢到嘅冬蔭功好夠味,蝦肉湯底好濃郁,然後辣度有後勁,正啊!之後就叫埋個泰式濕炒牛河同蒜蓉炒椰菜苗。兩個都好好食,超水準,就係地道泰國菜的味道!另外必須讚下店員都好細心,知道檯面位置不多,都會給袋子勾方便掛包包!