2024-01-09 62 瀏覽
最後一日假期,吾知食咩好,就去左九龍城食泰國菜,聽講九龍城既泰國菜間間都好出色😘🫰🏻🩵主食:泰式明爐烏頭魚$179烏頭魚燒得好香,成條上好吸睛,下面仲有個明火暖住條魚,吾會咁快變凍,烏頭魚既湯都好鮮甜,仲有雞髀菇同肉碎,食落烏頭魚鮮嫩多汁,超級好味☺️🩵主食:咖喱海鮮脆包盅$155香脆嘅麵包盅配上濃烈黄咖喱,裏面仲加入大量海鮮,有蝦仁、青口、魷魚、魚柳、青椒、洋蔥等,店家亦好貼心咁提供左鉸剪✂️方便剪開食用,share食好滋味😍🩵主食:馬拉盞炒通菜$68馬拉盞炒通菜炒得超級入味,食到好有鑊氣,不過有少少辣,但都係可以接受嘅辣度😎🩵飲品:芒果冰特飲$36芒果特飲有濃厚芒果味,飲落冰涼爽口,我覺得非常適合配泰國菜飲用🫰🏻

🩵主食:泰式明爐烏頭魚$179

🩵主食:咖喱海鮮脆包盅$155