2019-09-26 1260 瀏覽
成日都係社交平台見到朋友係呢度整大阪燒,今次同朋友補祝生日就一於黎呢度試試!我地一早已經訂左位,所以都唔洗等好耐。其實7點鐘到餐廳個陣都未算好多人嘅~門口嘅裝修都好日式。我地兩個叫左一個二人餐,有前菜、主食、甜品仲包一杯野飲,都好豐富!前菜就係一個普通嘅沙律。當我地差唔多食哂嘅時候,店員提醒我哋原來隔離塊煙肉係要自己煎完擺落去一齊食😂😂主食方面就有御好燒、廣島燒同埋鐵板燒。由於我地係第一次整,開頭真係無從下手。好彩呢度有圖逐個步驟教你點整,由落油、落料、等待時間同翻面都一一解說,有跟住做真係容易好多!最後我地都成功製作兩個餅,都算係咁啦😋😋味道方面其實同平時食開既大阪燒差唔多,自己落手落腳整又係另一種體驗同味道😛不過我地叫個隻道頓堀雜錦裡面有啲紅薑碎,唔鐘意有薑味記得要留意啦!仲有肉同帶子可以燒黎食,咁多樣主食我地兩個人都食到超級飽,大滿足!甜品方面就可以揀雪糕口味,我地就揀左柚子味。整體黎講都唔錯,食物都好味,餐廳都乾淨,係個枱面有少少油笠笠。90分鐘限時食,我地就食到時間岩岩好就走人,鐘意食飯吹水嘅話可能就要留意番時間啦😆

主食方面就有御好燒、廣島燒同埋鐵板燒。

甜品方面就可以揀雪糕口味,我地就揀左柚子味。

2019-09-25
  • 廣島燒