一大班朋友最啱就係去大排檔叫餸食飯🍻👩🏻‍🤝‍👨🏼夏天熱辣辣唔想大汗滴細汗咁食飯?依間近住旺角嘅冷氣大排檔可能啱曬🥰.① 砂煲臘味豬油撈飯 ($68)// 一上碟伙記就會叫我哋淋咗鼓油先再幫我地撈勻佢😼✨一路撈啲豬油香一路飄出嚟🤤食落口鹹度夠 好香好濃💛而且每粒飯都沾滿豬油鼓油香🐖飯粒仲要粒粒分明🤏🏼好香口🥰性價比幾高 幾值得試吓ᕕ ( ᐛ ) ᕗ //Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌗② 大叔焗魚腸 ($98)//魚腸唔會食到有腥味😚份量都正常 啖啖都食到有魚腸🐟蒸蛋就正正常常唔算好濃蛋香 但係勝在用煲上可以keep住溫度🤏🏼曬啲胡椒粉就更加惹味💛✨(小編一直都幾鐘意食依道餸(´∀`•)可惜唔係間間都有~未食過嘅可以一試啊🥰) //Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑③ 梅菜扣肉煲 ($98)// 扣肉煲得幾軟腍🐖✨而且梅菜都夠濃味( ⸝⸝⸝⁼̴́◡︎⁼̴̀⸝⸝⸝) 肉嘅份量都偏多🤰🏻餸飯食一流🍚🥢//Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌘④ 鳳梨懷舊咕嚕肉 ($168)// 咕嚕肉一定係大排檔嘅最好食🤤❤️炸到卜卜脆 醬汁酸酸甜甜同埋質感濃稠🤏🏼整體味道正常發揮🙈 //Food:🌕🌕🌕🌕🌗🌑⑤ 黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 ($168)// 牛

① 砂煲臘味豬油撈飯 ($68)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌗
砂煲臘味豬油撈飯

② 大叔焗魚腸 ($98)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑
大叔焗魚腸

③ 梅菜扣肉煲 ($98)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌘
梅菜扣肉煲

④ 鳳梨懷舊咕嚕肉 ($168)
Food:🌕🌕🌕🌕🌗🌑
鳳梨懷舊咕嚕肉

⑤ 黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 ($168)
// 牛柳粒炒到好軟腍 但略欠牛筋口感🤏🏼至於另外一個精髓薯仔🥔小編就覺得好好食😍微微炸過做到外脆內軟 都幾惹味 不過就無深水埗萬發咁出色啦~🙈//
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑
黑椒蜜餞薯仔牛柳粒

⑥ 蒜蓉炒白菜
// 蒜蓉炒到好香🥢菜就揀咗大白菜🥬都唔錯的ᕕ ( ᐛ ) ᕗ但就未到好好食~ //
Food:🌕🌕🌕🌕🌗🌑
蒜蓉炒白菜

⑦ 嘉士百啤酒🍻 ($28)
// 大排檔一定要配啤酒先完美(๑•̀ㅂ•́)و✧ 見到仲要做緊買二送一優惠😼一班朋友一齊飲啱啱好👩🏻‍🤝‍👨🏼仲有大排檔必備嘅戰鬥碗🤺💥//
嘉士百啤酒

🥢女人街食飯公司 (旺角)
旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室

🍮 #aiiifoodie
#aiiifoodie_mongkok #aiiifoodie_旺角
#旺角 #油麻地 #女人街食飯公司 #foodiegram #旺角美食 #油麻地美食 #香港美食 #黃色經濟圈 #topcitybiteshk #topcitybites
大叔焗魚腸
梅菜扣肉煲