芳華絕代💕|太子 值得一試的 型格泰國菜☺️|🤣今日心郁郁想去食泰國菜,於是就嚟咗位於太子嘅芳華絕代。平時行過去食餃子都會見到呢間餐廳喺轉角位,外面好型格,有好多霓虹燈😍,完全唔覺得係食泰國菜嘅地方😂餐牌選擇都非常之多,仲有二人餐揀,諗唔到食咩嘅朋友就可以揀返個二人餐食🍢泰式串燒拼盤 $108呢款串燒拼盤入面,有牛肉,豬肉,雞肉各兩串。再配上有沙嗲汁。個人比較鍾意雞肉串燒,肉質好軟淋☺️,一啲都唔鞋口,配上佢哋嘅沙嗲醬,真係一流。佢哋嘅沙嗲醬用料十足,入邊有好多唔同嘅配料例如花生,所以佢個醬真係好香☺️🦀蛋醬黃咖喱醬炒酥脆軟殼蟹 配香酥餅 $128青咖喱,黃咖喱嗰啲就聽得到啦,蛋醬黃咖喱就真係未聽過。基本上應該就係黃咖哩做底,再配上滑嘟嘟ge滑蛋,所以香味同口感都好好😝。軟殼蟹都非常之好食,份量十足。配上香酥餅就真係非常之夾,但係都係忍唔住想叫一碗飯來配埋啲咖喱汁一齊食😵‍💫。呢個咖喱真係非常之惹味,只係好少好少嘅辣度,配上甜甜地嘅餘韻,好味呀~🍍海鮮菠蘿炒飯 $98每次食泰國菜我都會必叫海鮮菠蘿炒飯,佢個炒飯炒得好夠乾身,聞落仲有菠蘿味同海鮮味。海鮮方面有好彈牙嘅蝦,魷魚,真係幾正。下次食
芳華絕代💕
|太子 值得一試的 型格泰國菜☺️|

🍢泰式串燒拼盤 $108

🦀蛋醬黃咖喱醬炒酥脆軟殼蟹 配香酥餅 $128

🍍海鮮菠蘿炒飯 $98
每次食泰國菜我都會必叫海鮮菠蘿炒飯,佢個炒飯炒得好夠乾身,聞落仲有菠蘿味同海鮮味。海鮮方面有好彈牙嘅蝦,魷魚,真係幾正。下次食我都會再嗌返呢個菠蘿炒飯。呢個炒飯食落好開胃,要我自己食晒一碟都得😂😂

🥭芒果糯米飯 $78
最後冇理由唔試吓芒果糯米飯㗎,芒果真係十分之甜,仲非常Juicy。糯米飯煮得啱啱好, 本身糯米香都好足。暖暖地既糯米飯配上椰汁再配上香甜芒果,兩個字,好味!不過份量再多d就會開心d😂

🫣環境都幾chill, 成間餐廳都好有打卡位,食物質素又幾好,仲可以有酒飲添,無論係約會定係普通聚會都適合👍🏻