2024-05-08 8 瀏覽
平時我最中意就係🇯🇵日式料理, 今日就黎到呢間位於荃灣廣場嘅餐廳食天婦羅🍤✨江戸前天丼🍤佢嘅天婦羅全部都係新鮮炸起🥰外層特別酥脆, 炸粉厚度岩岩好,唔會咬完就散開, 食落仲無咩油膩感tim😳入面嘅穴子天婦羅🐟仲勁長, 厚身得黎仲幾肥美! 天丼嘅天婦羅仲被均勻咁淋上店家招牌”古早秘傳醬汁”, 味道甜香醇厚, 完全感受到江戶時代風味😝✨迷你天丼配稻庭湯烏冬🍲呢個套餐包含🦐海老、🫑南瓜、🍄‍🟫菇菌、海苔、🥚半熟蛋等天婦羅同一碗稻庭湯烏冬, 我仲加配埋🦀軟殼蟹天婦羅, 更加滋味😍 稻庭烏冬形狀呈長扁型,食落幾彈牙! 重點係烏冬會跟埋一箱配料俾客人自己選擇, 包括溫泉蛋、蔥花、海苔、鰹魚花、天婦羅碎等,令烏冬味道更為豐富😳金子半之助

✨江戸前天丼🍤

✨迷你天丼配稻庭湯烏冬🍲