2023-02-12 662 瀏覽
之前已經bookmark咗呢間餐廳 不過好耐都冇喺大埔呢頭做野 呢日夜晚終於有機會嚟食啦 我同友人就一人叫咗一份晚市套餐🥰餐湯是日餐湯係番茄湯 番茄湯真材實料 有勁多番茄粒喺入面 鍾意番茄嘅朋友一定啱飲🍅 忌廉龍蝦湯雖然冇龍蝦肉 但係都有充足嘅龍蝦鮮味🦞炭燒安格斯牛肉芝士漢堡配薯條酸青瓜沙律估唔到有兩塊漢堡扒😂 配埋經典嘅配搭 生菜 番茄 芝士 味道既熟悉又親切🐮 漢堡扒都幾有肉汁 幾欣賞餐廳將成日出現喺漢堡包嘅酸青瓜放到沙律 咁樣酸青瓜冇搶到漢堡嘅牛味 但係又好開胃🥗 除咗有沙律之外 仲有薯條添 真係一個好豐富嘅晚餐🍔日本刺身帶子忌廉蟹肉卡邦尼燴飯卡邦尼意粉就食得多 燴飯味道都唔錯😙 仲有拉絲添啊🧀 面頭仲有兩隻日本刺身帶子 帶子面輕輕煎香 半生熟咁好嫩口 仲有好多蟹肉喺面啊🦀 真係好豐富呀凍西柚綠茶呢個飲品唔需要額外加錢 西柚味道好Fresh🍵 仲要味道唔會好甜 非常推介大家喺呢一杯嘢飲凍朱古力凍朱古力味道濃郁 撈埋面頭嘅cream 成個口感好Rich🍫自家製蛋糕今晚有兩款蛋糕選擇 我哋就揀咗巴克斯芝士蛋糕🍰 蛋糕份量幾好 食晒成件都唔會覺得膩朱古力心太軟配雪糕新鮮出爐嘅心太軟 配

餐湯
番茄湯