2018-10-10 98 瀏覽
好耐無食過串燒喇!今晚約左朋友食飯,朋友係大埔放工,話想啤啤佢,見到呢間有串燒又有好多酒,就揀左呢間芝加哥黎食!入到鋪頭就見到好多唔同種類嘅啤酒同sake,真係有好多選擇啊睇完餐牌,我地都想試下craft beer,就揀左Samuel Adams Rebel IPA同埋Little Cretures Dog Day’s黎試,兩枝都好靚呀我自己唔係好飲得酒,亂打亂撞點左Little Creatures Dog Day’s,點知又俾我揀中左枝清清地手工啤,覺得好易入口,一d都唔苦,好唔錯啊串燒方便,點餐紙有前後兩頁,選擇都好多!基本上普遍嘅串燒種類呢度都有!芝士燒廣島蠔超大隻蠔好肥美,而且燒得剛好,鮮甜多汁碳燒雞扒雞扒大件多汁,皮燒得好脆口,配上燒汁,味道唔會太鹹蜜糖雞翼蜜糖甜甜地,好醒胃鹽燒雞皮雞皮燒得好脆燒雞翅包肉雞翼內釀入醃好嘅免治豬肉,啖啖肉,送酒一流燒韮菜調味料鋪滿整條韮菜,好惹味招牌茄子燒上枱時熱辣辣,出哂煙茄子面鋪滿蒜蓉同青蔥,每口茄子都好夠味,而且茄子有好多汁呢餐真係飲飽食醉,好開心!

Beer

超大隻
蠔好肥美,而且燒得剛好,鮮甜多汁

碳燒雞扒
雞扒大件多汁,皮燒得好脆口,配上燒汁,味道唔會太鹹

蜜糖甜甜地,好醒胃

鹽燒雞皮
雞皮燒得好脆
燒雞翅包肉
雞翼內釀入醃好嘅免治豬肉,啖啖肉,送酒一流

韮菜燒
燒韮菜
調味料鋪滿整條韮菜,好惹味

招牌茄子燒
上枱時熱辣辣,出哂煙

茄子面鋪滿蒜蓉同青蔥,每口茄子都好夠味,而且茄子有好多汁

呢餐真係飲飽食醉,好開心!
2018-10-10
Beer