2022-12-19 138 瀏覽
食日本放題,好多朋友都會揀大喜屋,鍾意佢夠多選擇,今日朋友係都話要來,因為有新菜式新餐牌,原來新出品就係 活𩶘刺身及燒乳鴿琴日太菜。主要食自助餐都一定會點下一啲刺身壽司、仲有一啲中式食物,例如係上湯花膠、仲有一款辣椒炒肥腸,之前都冇食過,壽司方面都有好多選擇,我個人比較鍾意食三文魚,所以無論係三文魚刺身以及三文魚壽司都點咗,而同行嘅朋友最鍾意食嘅就係左口魚邊壽司,所以點咗最多就係左口魚邊壽司。另外出面有一個自助拎食物去,有唔同嘅食品種類可以選擇,包括冷凍食物,例如係白灼蝦、青口、蜆。仲有一啲日本冷盤食物,帶子裙邊、八爪魚、螺肉、中華沙律……依幾特別嘅會有一啲燒製食物,例如係橋頭、薑片等等。除咗會有一般自助餐有提供嘅飲品甜品雪糕之外,佢哋放題仲提供左自作熱飲,例如係羅漢果茶、咖啡奶茶都係免費任飲,天氣咁凍,一定要試吓佢哋嘅熱辣辣嘅粥另外仲會有中式湯飲,今次嘅湯係烏雞湯。