2023-06-17 2465 瀏覽
樂天大喜屋點解咁多分店真係有佢嘅道理首先食物種類超級多,刺身壽司熱食串燒小菜湯品粥品甜品炸物等等,包羅萬有😂魚生食過咁多次,佢都係一樣保持新鮮嘅水準,食放題第一樣嘢。魚生一定要新鮮鮮甜,我會俾個剔佢✅ 其次壽司來講,佢嘅份量都好合理,唔會好似其他放題咁樣舊飯好大舊,然後配料少,整體來講佢係偏細件嘅壽司,所以你可以試到好多款唔會咁快飽肚手卷類別,比較抵食嘅,當然係海膽同埋吞拿魚手卷啦同樣都係一口嘅份量,食多幾個都唔怕飽~另外,佢哋嘅上菜速度極之快,所以大家真係要食完一輪先至好再點😂如果唔係就好似我咁下下都放到成枱都係食物,幾乎食都食唔切
樂天大喜屋點解咁多分店真係有佢嘅道理

2023-02-22 2675 瀏覽
好便宜好便宜hhhh,但一分錢一分貨。這個自助選項還蠻多的,但每個份量不夠塞牙縫,一大塊米飯上面一點點刺身。拍照找個俯拍角度顯得飯團沒那麼大😮‍💨好吃得很快就停止供應了,網上看的熱門選項去到已經沒有了。味道很一般,海鮮質量也一般,能吃得出魚肉的脂肪不足,有點柴。魚肉水份高,軟趴趴,沒有彈性的肉質看得出來解凍很久了,不新鮮。份量小到還沒有吃出魚味,就已經嚼完呑了😂 特別是海膽和鵝肝,和你小拇指指甲蓋差不多大。環境說不上乾淨,很擁擠吵雜。我只能默默擔心自己吃完不會進醫院😂😂😂
好便宜好便宜hhhh,但一分錢一分貨。

好吃得很快就停止供應了,網上看的熱門選項去到已經沒有了。

• 刺身
2023-01-26 1715 瀏覽
係放題值得一選嘅餐廳,質素都好過好多地方,而且呢間都好多人去食,環境地方幾大,質素個人覺得都好過兆萬嘅放題,而且價錢都差唔多,不妨可以試吓呢間,食到飽都只係$258,同啲大胃王去食就最啱啦🤩
2022-12-26
聖誕節
2023-01-13 1000 瀏覽
今日勁開心!收到房署嘅短訊話我抽到居屋!!!可以去揀樓下個星期五.夜晚就去食餐勁㗎啦! 九點鐘去咗旺角大喜屋,248+1, 價錢就正常啦食物都幾多,食物質素可以啦。又唔係特別好食又唔會話好難食。但真係好嘈,個氣氛麻麻地,啲位擺到好迫。值得一讚就係佢個雪糕甜品,佢係有一個北歐嘅牌子essxxxxx, 幾好食。另外其實我覺得有少少失望就係其實我勁鍾意食粉絲蒸扇貝,但係唔知點解佢個粉絲蒸扇貝呢,係粉絲還粉絲,佢係蒸完隻扇貝先至放幾條粉絲落去,完全令人覺得奇怪失望痛心
2023-01-10 723 瀏覽
刺身三文魚食到油脂嘅口感,好嫩好彈,希靈魚好爽甜,油甘魚肉質厚實。泰式蝦刺身嘅蝦鮮甜,泰式醬地道,所以食完都嗌多一碟😆香芒吉列蝦卷放左一陣先食,冇諗過個吉列蝦仲係脆同暖,芒果都好大舊同甜花之戀三文魚肉質細嫩,魚籽爽脆冇腥味,不過就冇乜沙律醬黑松露蟹肉帶子壽司有好大陣黑松露味,亦都有好大舊蟹肉,啲飯加左芝麻同紫菜,令口感豐富左香草牛油煮鮮大蜆好香牛油味,蜆肉好新鮮同大粒,香草牛油偏甜,中和到蜆肉嘅鹹味蒜蓉粉絲燕蒸扇貝扇貝好大粒,粉絲偏硬身,蒜蓉有炸過所以好香好脆,加左蔥花同辣椒點綴,好好食👍鹽燒牛舌厚度適中,煙煙韌韌,咬落去有鹽味同黑椒味,唔錯燒溫室甜菠蘿好大件好多汁,暖暖哋燒得啱啱好牛肉湯烏冬除左牛肉之外仲有菜心、昆布同魚板,湯底好濃郁,牛肉好滑,份量都幾多!
刺身

香芒吉列蝦卷
放左一陣先食,冇諗過個吉列蝦仲係脆同暖,芒果都好大舊同甜

花之戀
三文魚肉質細嫩,魚籽爽脆冇腥味,不過就冇乜沙律醬

黑松露蟹肉帶子壽司

香草牛油煮鮮大蜆

蒜蓉粉絲燕蒸扇貝

鹽燒牛舌
厚度適中,煙煙韌韌,咬落去有鹽味同黑椒味,唔錯

燒溫室甜菠蘿
好大件好多汁,暖暖哋燒得啱啱好

牛肉湯烏冬

有一般放題有嘅刺身之外仲有 ♥︎活𩶘魚刺身| (• ◡•)|好少見好鮮甜熟食方面有少見嘅♥︎皇牌燒乳鴿王👑外脆內軟好濃味 喺放題見到實屬難得 比得上酒樓食嘅級數好多款♥︎壽司 ♥︎手卷 ♥︎串燒 ♥︎熟食細細嚿一件一啖 易入口♥︎多炙燒款:三文魚、蟹柳、左口魚,仲有♥︎黑松露醬同埋♥︎柚子芥末醬呢度嘅味道好新鮮♥︎泰國生蝦 配上生蒜又有汁點 好開胃♥︎古法蒸🐟海龍躉王 鮮味又嫩滑♥︎香草牛油煮鮮大蜆 鮮甜美味♥︎凍海鮮 無雪味♥︎和風吞拿魚他他 酸甜開胃♥︎金蒜蓉粉絲蒸扇貝 大大隻♥︎黃金焗開邊蝦仲有呢個新出嘅♥︎家鄉風味脆皮大腸乾鍋十分有驚喜 好香好入味 外皮好脆入面肥美腍滑 唔怕肥所以食多兩嚿都仲得♥︎泰式咖哩軟殼蟹🦀炸得香脆 甜甜地嘅泰式咖哩一齊 食埋多款 ♥︎雪糕 ♥︎雪條 都係任食㗎♥︎桃🍑味mochi 個皮好軟好煙韌甜品方面最養顏 竟然有高貴嘅♥︎花膠燉奶

好少見好鮮甜

食埋多款 ♥︎雪糕 ♥︎雪條 都係任食㗎
♥︎桃🍑味mochi 個皮好軟好煙韌
甜品方面最養顏 竟然有高貴嘅♥︎花膠燉奶
2023-01-07 281 瀏覽
首先座位方面好窄,送食物時經常撞到張椅,令到我非常不舒服,食物方面種類好小,刺身得幾款,帶子好細粒,沒有太多選,至於其他那些熱食物只是微暖,種類又小又不好食,燒烤係完全無味道好似又凍無燒咁,另外服務態度非常之差,食完剩低既吉碟叫佢執,佢話你枱仲有位放,當我第2次叫佢執既時候佢話唔係只做你一枱,個侍應態度真係差到令我畢生難忙,去到最後都係要自己執,整體來說真係好差,原先我未黎過,但今次後我是不會再來的
約咗中學同學聖誕前見一見面 咁耐無見約得出嚟緊係要搵間坐得耐嘅餐廳 幾個朋友都話想食放題 有人介紹之前食過覺得好食 所以我哋就試下😙一放低袋 大家都唔講咁多即刻發動攻勢出去攞嘢 出邊有沙律菜 蕃茄仔青瓜 生果另外仲有啲日式小食 中華沙律、螺肉、枝豆個啲除咗前菜之外仲有小丸子、咖喱角、餃子同埋木瓜雪耳糖水添我哋每樣都嗌左啲試吓先 睇吓邊啲好食再叫😋刺身唔使講緊係食咗4、5兜啦😂乳鴿我地每人都食咗2隻 估唔到食日本放題都可以食到乳鴿而且仲要幾好味入邊啲肉好嫩😍之後仲再叫咗比目魚、鯖魚、羊架、花膠呢啲嚟到放題當然要食多啲啦 出邊食好貴架😂雖然4樣都好食但如果呢4樣要我揀 我強烈推薦大家食比目魚同埋羊架 呢兩樣特別好味👍🏻炸嘢就唔使講 我一個人都食咗10隻仲未計班男仔🤣最鍾意食就係炸芝麻雞翼同埋炸榴槤 又香又脆 如果唔係已經last order左 我一定再叫多幾隻食完甜品再食🤪🤪🤪最後當然唔少得甜品啦 有好多唔同種類嘅雪糕 出邊仲有好多細細杯嘅啫喱同蛋糕 如果仲係唔夠食可以叫Menu上邊嘅燉奶 唔係好甜暖暖地不錯👍🏻 總括嚟講:好不錯地點方便而且有好多種類既食物😆價錢又唔算貴 遲下可以再同屋企

除咗前菜之外仲有小丸子、咖喱角、餃子同埋木瓜雪耳糖水

我哋每樣都嗌左啲試吓先 睇吓邊啲好食再叫😋
而且仲要幾好味入邊啲肉好嫩😍

之後仲再叫咗比目魚、鯖魚、羊架、花膠
呢啲嚟到放題當然要食多啲啦 出邊食好貴架😂

總括嚟講:好不錯地點方便而且有好多種類既食物😆價錢又唔算貴 遲下可以再同屋企人食😛
2023-01-04 212 瀏覽
琴日同阿妹一齊去食放題,未夠七點已經超級多人,聽朋友食過呢間都幾好食,選擇有多,所以決定嚟試吓刺身一定要叫選擇多,有三文魚、吞拿魚、三文魚腩、希靈魚、玻璃蝦、甜蝦等等,我自己特別鍾意希靈魚,因為大大嚿有鮮味💗仲有泰式蝦刺身,叫咗兩次,泰式醬好正宗。吞拿魚蓉壽司吞拿魚蓉上面有XO醬,增加左風味,仲唔會蓋過吞拿魚嘅味道。花之戀好多粒魚子🥰比三文魚包住,細細舊好味😋易入口芒果軟殼蟹壽司好甜嘅芒果,軟綿綿咁包住蟹同埋壽司飯👌好食花膠燉蛋女人滋補第一名,等等唔算好甜,配合埋花膠,好有食緊高級甜品嘅感覺花蟹粥食完咁多天婦羅或者炸物,食返少少粥,呢一兩個身就最好不過👌牛肉湯烏冬唔會太大碗,加上牛肉都幾多份量,配合埋味噌湯嘅活動,係冬天食嘅時候真係好正蒜蓉扇貝用炸蒜蓉,同埋蒜蓉油配以成醬汁,令我10分回味

刺身一定要叫

吞拿魚蓉壽司
吞拿魚蓉上面有XO醬,增加左風味,仲唔會蓋過吞拿魚嘅味道。

花之戀
好多粒魚子🥰比三文魚包住,細細舊好味😋易入口

芒果軟殼蟹壽司
好甜嘅芒果,軟綿綿咁包住蟹同埋壽司飯👌好食

花膠燉蛋

花蟹粥
食完咁多天婦羅或者炸物,食返少少粥,呢一兩個身就最好不過👌

牛肉湯烏冬

蒜蓉扇貝
用炸蒜蓉,同埋蒜蓉油配以成醬汁,令我10分回味

2022-12-30 230 瀏覽
聖誕節放題喔!今年防疫令放寬,朋友很好,午餐帶我到這店子吃放題,過一個開心午餐!美吃豐富選擇多,源源不絕的海鮮,想跟好友吃大餐,也很久沒有吃~店子很大,黃光,舒適和快樂之感也~時令海鮮是出外取的,有冷凍的一系列美吃,青口、八爪魚、翡翠螺、大蝦,味道不錯,棒鮮美刺身和手握壽司,也是很棒~三文魚、八爪魚、帶子、油甘魚、甜蝦、魷魚,也值得點。帶子甜味,八爪魚口感好刺身是無限提供~即點即切的新鮮刺身,屬必吃之選。聖誕佳節當前,朋友點了很多,新鮮出爐的青口熱騰騰,濃濃之香味撲鼻呢,燒至金黃色的外表不膩,軟嫩的青口肉配搭傳統的芝士,令口感好。熱葷選用矜貴食材,牛油煮蜆,味道棒,好吃到不得了~花膠口感非常綿滑,味道層次進一步提升。除了包羅萬有的海鮮及熱葷外,店子也有美輪美奐的精緻甜品同樣是必取主打必吃類別,如朱古力小旦糕、甜品及精選推介焦糖布甸,而且更設無限量供應的雪糕,一次過遊歷一個豐盛的閃爍午餐!特高樓底,品嚐繽紛滋味盛宴~真的棒棒,愛這個朋友喔~

刺身是無限提供~即點即切的新鮮刺身,屬必吃之選。

熱葷選用矜貴食材,牛油煮蜆,味道棒,好吃到不得了~
花膠口感非常綿滑,味道層次進一步提升。

特高樓底,品嚐繽紛滋味盛宴~真的棒棒,愛這個朋友喔~
2022-12-29 203 瀏覽
以往去開創興廣場都會經過呢間放題,佔哂成層次次都好多人咁,今次badboy終於同朋友嚟食放題,$268/位性價比高👍🏻壽司、刺身、炸物、熟食、小食主要都係QR code落單,部分熟食同海鮮、甜品、飲品就可以喺自助吧住拎。壽司有好多款魚生可以揀,有啲魚都相當唔錯,可惜badboy唔識分啲魚,推介唔到😂刺身都幾厚切同埋鮮甜。呢度連乳鴿都有得食😋雪條都幾多款好食嘅可以揀🤭badboy食咗5、6款🤭🤭🤭呢度好啱一班朋友一齊嚟食,尤其男仔🤭好多嘢食實食到飽😎

壽司刺身、炸物、熟食、小食主要都係QR code落單,部分熟食同海鮮、甜品、飲品就可以喺自助吧住拎。

呢度好啱一班朋友一齊嚟食,尤其男仔🤭好多嘢食實食到飽😎
2022-12-29 202 瀏覽
同朋友食飯, 大家都話想食放題,就去左旺角「樂天大喜屋」,地點夠方便,而且坐位算舒服,手機落單夠方便,而家有乳鴿點,仲有刺身、 壽司、炸物及泰式串燒食品等,自助區有好多冷熱食品甜品自由取,價錢又抵,食物品質也不錯。乳鴿上枱熱辣辣,脆卜卜,算多肉,肉質嫩滑。刺身大大件,尚算新鮮鮮味,尢其極品大赤蝦刺身及三文魚刺身非常肥美。壽司多款特色壽司值得一試, 例如黑松露劍魚腩壽司、 彩色芒果吉列蝦卷,也非常美味。黃金焗開邊蝦都算大隻,香口惹味,蝦肉鮮甜。飲品有包裝罐裝等,另有自助冷熱飲品多款選擇,甜品亦有多達十款,仲有雪糕雪條提供。
同朋友食飯, 大家都話想食放題,就去左旺角「樂天大喜屋」,地點夠方便,而且坐位算舒服,手機落單夠方便,而家有乳鴿點,仲有刺身壽司、炸物及泰式串燒食品等,自助區有好多冷熱食品甜品自由取,價錢又抵,食物品質也不錯。

乳鴿
上枱熱辣辣,脆卜卜,算多肉,肉質嫩滑。

刺身

壽司

黃金焗開邊蝦
都算大隻,香口惹味,蝦肉鮮甜。

2022-12-12
朋友仔話我知🚇旺角樂天大喜屋🤩更新咗Menu,有新嘢食🤤就當然要來試吓啦!今晚啲凍海鮮🦐咁精神,望落都食慾大增😋。各款刺身款式多😍,水準依然唔錯👍,新鮮甜美。久休復出嘅🏯和風吞拿魚🐟他他酸甜開胃,好啱我口味🥰,泰式虎蝦🦐配咗酸辣嘅泰式🇹🇭醬汁同埋生🧄蒜片,風味十足!而呢期🎊新推出嘅薄🔪切活立魚🐟就十分之鮮甜🤤,配埋特製醬汁同埋🌼菊花花瓣一齊食😋味道更加豐富!各款特色壽司🍣即係大家嚟呢度唔可以😎錯過嘅。熟食方面呢期都有🎊新嘢:皇牌燒乳鴿王👑同埋古法蒸🐟海龍躉王,乳鴿🦆外脆內軟好濃味,龍躉🐟鮮味又嫩滑,另外我亦都幾😍鐘意佢哋嘅🌱香草牛油🧈煮鮮大蜆,鮮甜美味。仲有呢個新出嘅家鄉🤤風味脆皮大腸🐖乾鍋十分有驚喜🤩,好香好入味😋,外皮好脆入面🥰肥美腍滑,正呀!各款串燒😍都係必食嘅。🇹🇭泰式咖哩🍛軟殼蟹🦀好似都係新推出嘅,軟殼蟹🦀炸得香脆,沾埋甜甜地嘅🇹🇭泰式咖哩🍛一齊食好滿足!金蒜蓉🧄粉絲蒸扇貝同埋黃金🔥焗開邊蝦🍤都係我幾欣賞嘅,十分之🤤鮮味。甜品🍮款式亦都唔少,我特別喜歡桃🍑味嘅 mochi,個皮好軟好煙韌🥰。食埋多款雪糕🍨雪條為呢餐劃上句號,滿足感😍爆燈!

今晚啲凍海鮮🦐咁精神,望落都食慾大增😋。

各款刺身款式多😍,水準依然唔錯👍,新鮮甜美。

各款特色壽司🍣即係大家嚟呢度唔可以😎錯過嘅。

各款串燒😍都係必食嘅。

食埋多款雪糕🍨雪條為呢餐劃上句號,滿足感😍爆燈!
2022-12-23 171 瀏覽
無食放題一排心掛掛又想食,即刻約埋朋友一齊去食大喜屋😋以qrcode落單,自助區都有野食嫁,有前菜、沙律吧、海洋、熱食小食和甜品。必點刺身系列帶子、三文魚、油甘魚、螺頭片和赤蝦。食放題最好既係想食咩壽司就叫啦😂😂推介壽司系列,黑松露帶子、三文魚腩、珍寶蟹棒、花之戀、赤蝦等。泰式生蝦,yummy yummy😋口感彈牙,一定要配蒜片和沾泰式醬汁。比目魚不沾沙律醬都可以,喜歡比目魚本來的甜味 一個人都可以食兩條。活航魚刺身,薄薄的一片,沾上甜甜的柚子汁。估唔到放題都有得食乳鴿,外脆內嫩,好juicy。甜品
無食放題一排心掛掛又想食,即刻約埋朋友一齊去食大喜屋😋

必點刺身系列
帶子、三文魚、油甘魚、螺頭片和赤蝦。
放題最好既係想食咩壽司就叫啦😂😂

比目魚

活航魚刺身,薄薄的一片,沾上甜甜的柚子汁。

估唔到放題都有得食乳鴿,外脆內嫩,好juicy。

甜品
2022-12-22 241 瀏覽
高性價比放題旺角有好多放題餐廳,但樂天大喜屋算係最抵食。今日就約左屋企人,都只係幾百蚊一位。(長者仲會有折頭!)位置亦非常就腳,樓下就係巴士大站,好方便。上到去就見到6行大大格既雪櫃放滿飲品,而且有一個沙律加甜品區域,款式好多,清酒亦無限任加。呢間放題用QR code落單,掃一掃個QR code入佢個網址就可以,唔洗下載任何App的,真係好方便🍣剌身拼盤,款式齊全油金魚剌身,希靈魚剌身,帶子剌身,北寄貝剌身,馬刀貝剌身,赤貝剌身,甜蝦剌身,大赤蝦剌身,吞拿魚剌身,三文魚剌身🦀泰式軟殼蟹,好喜歡軟殼蟹既質感,脆軟的🕸️海膽手卷有整塊的海膽,非常有誠意🍍燒菠蘿甜甜的,好清新🍤各款天婦羅香脆美味🐟西京燒比目魚係值得一叫再叫既燒物值得一去再去
高性價比放題

🍣剌身拼盤,款式齊全

🦀泰式軟殼蟹,好喜歡軟殼蟹既質感,脆軟的

🕸️海膽手卷有整塊的海膽,非常有誠意

🍍燒菠蘿甜甜的,好清新

🍤各款天婦羅香脆美味

🐟西京燒比目魚係值得一叫再叫既燒物