今日去左人氣甚高長期要排隊喺深水埗嘅馬來西亞餐廳 蘇媽蘇媽👅 主要原因應該係因為價錢平同夠地道 我地大概下午茶時段去到 排左幾個就到我地啦😊一場泥到有乜可能唔試下佢哋個肉骨茶呢 我哋見皇帝骨係限量發售 所以就揀左呢個🤤 你都每張枱都會有教你正確食肉骨茶嘅次序 首先係用蒜蓉 辣椒 黑豉油 頭抽做好一個調味醬 然後就可以飲番碗熱湯 跟著就可以將肉骨茶點醬食用 記得呢到係無限加湯架😉 呢到既湯比較重藥材味 飲得出真材實料好暖胃 而且皇帝骨既肉超腍 點埋醬汁食唔錯👍🏻主食我地就試左比較特別嘅招牌砂煲老鼠粉 其實就係調左味嘅銀針粉加上肉碎 魚乾 雞蛋 蔥 等等嘅材料撈埋一齊食👅 用砂煲上食極都熱辣辣 份量好多 2個人都食唔哂 不過真係幾惹味😋另外我地試咗2款小食 分別係椰香咖央多士同埋檳城香炸滷肉卷 2款小食反而比較遜色🙈 咖央多士唔算好甜 不過可惜無乜牛油 食落唔夠香🤭 而檳城香炸滷肉卷感覺就似炸左既芋頭肉碎腐皮卷 只有一個非常非常非常辣既醬 食唔到辣嘅朋友無醬點會覺得比較乾身🔥飲品方面我哋試咗一杯檳城白咖啡 飲落濃滑 解喝一流👍🏻

皇帝骨肉骨茶

咖央多士
檳城香炸滷肉卷

飲品方面我哋試咗一杯檳城白咖啡 飲落濃滑 解喝一流👍🏻
皇帝骨肉骨茶
  • 檳城白咖啡
  • 肉骨茶(皇帝骨)