2017-05-22 145 瀏覽
前排去完上海番到黎,雖然係果邊食左好多野,但同樣好懷念西式餐廳既日子~番到黎冇幾耐,就約左朋友黎食M3~對上次食M3我諗都成年前,當時仲係大埔果邊,地方仲要行幾耐,而前排佢地係大圍開左分店,仰近地鐵站好多TIM,感覺方便左。餐廳位置幾有空間感,扒房既格局,同大埔果間有好大對比,不過我比較中意呢個環境。餐牌選擇多多,由前菜到甜品都有幾款揀,而且有圖有真相,實物同張相都唔會差好遠。炸雜錦三式包括有單骨雞翼、酥炸大蝦同薯角,同FD都好中意食炸野所以唔嗌唔得,單骨雞翼外層炸得有啲硬,口感偏乾身。酥炸大蝦,配埋他他醬一齊食,外層脆口內裡彈牙,味道感覺都唔錯。薯角,其實可以話見到薯角我就會癲,所以唔洗講我都會話好好食XD 份量都做得岩岩好。黑松露野菌燒帶子意大利粉,配汁唔算太多既意大利粉,因為有帶子同蜆,所以乾身少少先唔會蓋過左佢地陣味。意粉口感偏硬身,松露同野菌配搭得唔錯,野菌份量多之餘令黑松露更加入味,而煎香過既帶子啖啖鮮嫩,香口非常。因為食得太多煎炸野,所以飲番啲茶中和下,味道有中上表現,雖然價錢偏貴但有機會都會再黎。
番到黎冇幾耐,就約左朋友黎食M3~

炸雜錦三式
單骨雞翼外層炸得有啲硬,口感偏乾身。
黑松露野菌燒帶子意大利粉
黑松露野菌燒帶子意大利粉,配汁唔算太多既意大利粉,
因為有帶子同蜆,所以乾身少少先唔會蓋過左佢地陣味。
而煎香過既帶子啖啖鮮嫩,香口非常。

炸雜錦三式
黑松露野菌燒帶子意大利粉