2022-12-25 219 瀏覽
有日去大圍揾朋友食晚飯,揾到呢間食意大利既餐廳叫「M3 Italian」。🇮🇹💕🤓😊兩個人點咗以下餐點……餐前小吃:🥖麵包配油醋汁上枱時仲暖暖哋,食落口感鬆軟,配上油醋汁,好味。😋1️⃣M3 沙律🥗$168食材包括烤雞🐔、煙三文魚🍣、巴馬火腿🥓、大量沙律菜🥗,配上三款醬汁,分別有沙律醬、芝麻醬、黑醋汁,份量十足,食材新鮮。👍🏻2️⃣炭燒美國肉眼扒🥩$328揀咗五成熟,肉質淋滑,配上爽脆蘆筍,香脆粗薯條🍟,濃郁燒汁,好惹味。😋3️⃣意大利四色芝士手製薄餅🧀🍅🍕$178超濃郁芝士味,芝士迷必點,大愛手製薄脆餅底,加上新鮮蕃茄醬,好醒胃,好正。👍🏻下次想品嚐一下佢哋嘅西班牙燒乳豬、黑松露意粉!😋💕

🤓😊兩個人點咗以下餐點……

餐前小吃:🥖麵包配油醋汁
上枱時仲暖暖哋,食落口感鬆軟,配上油醋汁,好味。😋

1️⃣M3 沙律🥗$168

2️⃣炭燒美國肉眼扒🥩$328

3️⃣意大利四色芝士手製薄餅🧀🍅🍕$178

下次想品嚐一下佢哋嘅西班牙燒乳豬、黑松露意粉!😋💕
2022-12-13
  • 意大利四色芝士手製薄餅
  • 炭燒美國肉眼扒
  • M3  salad
最近跟朋友到大圍發現甚多美食,最後揀了一間西餐廳M3 Italian,餐廳內部寬敞,英倫風佈置。食物方面,我倆都非常滿足,吃得出廚師的誠意☺️!.🥗 巴馬臣火腿凱撒沙律,蔬菜新鮮,pama ham很嫩。特別值得一提是凱撒沙律醬汁,有別於平日吃到的,我第一次吃正宗用鯷魚製成的醬汁,魚味甚濃🐟 .🍕 黑松露野菌手製薄餅,薄餅手工搓成,很香的麵包味。面頭鋪了超多火箭菜,配上拉絲芝士,茄醬,而重中之重是黑松露野菌,野菌味道濃沃,一上枱已經香氣撲鼻。很簡單的配搭,但用料上乘,廚師用心烹調,一個Pizza也做得色香味俱全。.🍝 卡邦尼手製意大利粉配溫泉蛋,侍應按顧客需要即場磨芝士碎👍 手工意粉一吃就吃得出來,口感份外彈牙,我跟朋友都讚口不絕。每條意粉掛上濃稠creamy的蛋汁,散發微微酒香,配上煙肉洋蔥溫泉蛋,成為一道很classic但富驚喜的Carbonara. 它的調配特別好吃,即使很heavy,但仍會忍不住叫人一口一口品嚐。🥣 南瓜湯保持了南瓜的純粹,不會添加太多奶,簡單調味帶出南瓜的香甜。.🥯 麵包是師傅搓的,熱騰騰的端上枱,麵包烤得外脆內裡鬆軟,有少許爐火味,很好吃。

食物方面,我倆都非常滿足,吃得出廚師的誠意☺️!

2022-12-16 105 瀏覽
M3 Italian之前黎過大圍既餐廳都知道有品質保證,因為出晒名好多美食,今次同朋友決定黎呢間餐廳試下,睇下水準高唔高先!入到去廳環境幾大,燈光昏暗,十分有情調,好適合朋友、情侶、同事聚會的好地方~餐包好軟,而且配埋佢個黑醋又感覺幾新鮮同埋好開胃!煙三文魚凱撒沙律配日本溫泉蛋羅馬生菜好食落時候好爽脆,醬汁亦都調得岩岩好,面頭重要灑上大量香脆煙肉碎、芝士同埋烤過既麵包粒,加上啖啖我最愛既煙三文魚,食落咸咸地好好味啊,加埋個蛋汁簡直係無敵呀!香辣蒜片大蝦手製意大利粉手工意粉十分彈牙,配上輕輕煎過的大蝦非常夾,雖然個意粉表面上好似無咩汁,但係絕對好有味架!炭燒西班牙黑毛有骨豬鞍扒估唔到佢個Size比想像中大份,豬鞍食落肉質好實,完全唔鞋口,啖啖都充滿肉質既香,加上個醬汁令人好好胃口,配菜有薯條都好香好脆。
M3 Italian

餐包好軟,而且配埋佢個黑醋又感覺幾新鮮同埋好開胃!

煙三文魚凱撒沙律配日本溫泉蛋

炭燒西班牙黑毛有骨豬鞍扒
2022-12-14 109 瀏覽
今日嚟大圍呢邊食一間意大利菜,門口招牌好搶眼,入到去見到好多聖誕節裝飾,佈置好有氣氛~自家製麵包配油醋汁呢個麵包外皮少少脆,內裏口感鬆軟暖笠笠,有亞麻籽香味,配上油醋汁好開胃🥗 M3沙律 $168呢款係招牌沙律,新鮮沙律菜上面放咗雞胸,煙三文魚,Parma ham,仲有菠蘿同金橘等水果~ 有三款醬汁任君選擇:甜醋,沙律醬,胡麻醬,酸甜開胃~🐽傳統西班牙燒乳豬 $288同中式乳豬唔同,西班牙燒乳豬燒到外皮香脆,裏面肉質細嫩,一啲都唔油膩,入口肉香味濃,配上特製醬汁同薯菜好惹味~🍤🍝香辣蒜片大蝦手製意大利粉 $178手工意粉果然不同,每日新鮮製作,口感煙韌彈牙,大蝦新鮮爽口彈牙,配上辣椒🌶蒜片🧄同橄欖油非常惹味~整體食物質素正宗高質;服務員態度殷勤,會主動介紹菜式,收拾枱面同更換餐具。

🥗 M3沙律 $168

🐽傳統西班牙燒乳豬 $288

🍤🍝香辣蒜片大蝦手製意大利粉 $178

2022-12-05 90 瀏覽
雖然熱愛粵菜,不過偶爾都想吃下其他國家的美食,今晚路過大圍,便在這裏覓食。用OpenRice搜尋,看到這裏有間特色意大利美食店,便進來一試。龍蝦汁虎蝦意粉,俯下爽口彈牙,蝦味濃郁。龍蝦汁鮮味十足,加上煙煙韌韌的貶意粉,味道層次豐富。香辣炸雞翼,外表香脆可口,內裏肉汁豐富,而且沒有油膩感,廚師處理得很好。黑松露雜菌意大利薄餅,廚師用上了全片的黑松露,加上雜菌的香味,非常適合素食者。這個薄餅屬於薄底,雖然沒有香脆的感覺,不過煙煙靱靭,口感豐富。

2022-12-02 45 瀏覽
同男朋友想搵間西餐有事慶祝見到OP有超多好評 決定一試平日晚上book左位 到左可以即入餐廳內靜靜地 播住啲純音樂 環境好舒服 法國生蠔🦪🦪🦪🦪得一款生蠔 唔洗左揀右揀 好適合有選擇困難既我🫣🦪好新鮮好肥味🤤🤤🤤海水味重 但唔會腥 再帶有少少甜味加幾滴🍋🍋🍋 再閉眼慢慢品嚐 食完個口仲留有陣陣蠔香 諗起都想再食🤤小二 再黎一打生蠔 唔該☺️餐包🍞🍞熱愛麵包既我對餐包要求都幾高🫢但呢到既餐包 我會比⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️職員話係師傅自家製手搓 再加左少許香草熱辣辣上枱 外皮有少少脆口 內裡就軟綿綿因為麵包已經有香草味 其實唔蘸黑醋+橄欖油都可以認真...我唔介意食餐包食飽😂😂 by the way,枝黑醋橄欖油個樽好靚一邊倒黑醋 一邊倒橄欖油 好方便 勁想問個職員邊度有得買個樽😂忌廉汁美國波士頓藍青口每隻青口都幾大隻 個個殼都真係有料 唔會呃砰👍🏻忌廉汁好濃 每隻都好入味極速被清檯😋職員推介我地試吓麵包配青口個忌廉汁 又真係幾夾個餐包又多一個食法一個包真係唔夠🫢😂可唔可以外賣麵包同忌廉汁聽朝早餐🤪🤪🤪意大利四色芝士手製薄餅🍕🍕🍕芝士pizza就緊係要拉到絲先叫合格呢個拉絲指數都有⭐️⭐️⭐️⭐️ 算係高質脆
同男朋友想搵間西餐有事慶祝

熱辣辣上枱 外皮有少少脆口 內裡就軟綿綿
因為麵包已經有香草味
其實唔蘸黑醋+橄欖油都可以
認真...我唔介意食餐包食飽😂😂

by the way,枝黑醋橄欖油個樽好靚
一邊倒黑醋 一邊倒橄欖油 好方便

想chill下嘆下西餐 呢到係唔錯既選擇
整體我覺得有8/10
2022-12-01
2022-12-01 33 瀏覽
大圍真係沙田區嘅一個美食小天堂 裡面有好多唔同類型嘅餐廳有時我都會同家人坐車出去試下唔同嘅野前排同家人去左一間西餐廳氛圍都幾舒服 感覺適合3-4個親朋戚友一起飲杯酒 食個晚餐點餐之後 會送上自家製嘅麵包 麵包好鬆軟 配油醋醬味道更香作為餐前包真的不錯另外是日餐湯為菠菜忌廉湯 都幾creamy🍴炸紫菜魷魚酥配他他汁👉🏻紫菜味嘅鹹香炸衣 又薄又酥 配有彈性嘅魷魚 口感豐富惹味 點番杯啤酒最岩食🍴意大利四式芝士手製薄餅👉🏻熱辣辣新鮮出爐嘅手製pizza 加上超拉絲 香濃嘅四層芝士 鹹香濃味👉🏻因為係手製嘅所以形狀比較特別 薄批底好脆口🍴蕃茄羅勒手工意粉👉🏻一直都鍾意食手工麵 呢到嘅手工扁麵彈牙 同甜甜地嘅蕃茄醬係好朋友
大圍真係沙田區嘅一個美食小天堂

🍴意大利四式芝士手製薄餅
👉🏻因為係手製嘅所以形狀比較特別 薄批底好脆口

🍴蕃茄羅勒手工意粉
2022-12-01 28 瀏覽
M3 Italian 大圍積富街33號積康樓地下E-G舖返工返得辛苦,就緊係要去食返餐好嫁啦!當諗緊唔知食咩好嘅時候,朋友推介左一間位置大圍嘅m3 ltalian,所以一於黎食下!餐廳裝修十分有情調,座位擺放闊落,坐得好舒服。今次叫左菠菜忌廉湯、ham cheese salad、肉眼扒同黑松露忌廉意粉配北海道大帶子,另外,仲有附送的餐包1.餐包餐包係餐廳自家製作,烘得外層香口入面鬆軟,小麥味道足夠,正呀,同埋記得要點上黑醋橄欖油一齊食!😋😋佢地嘅黑醋橄欖油都係靚野!因為如果唔太靚嘅黑醋就會得個酸字而唔香,難入口,油唔靚就會有好勁嘅油益味2.菠菜忌廉湯菠菜味濃,而且忌廉湯好 creamy,調味岩岩好,正呀!😋3.ham cheese salad ham嘅年份唔算太耐,所以食落唔會好咸同埋唔會話太乾,所以拎黎做沙律係一流,沙律菜新鮮爽口,加埋芝士同醬一齊食,全部野都好夾😋😋4.肉眼扒今次叫左5成熟,肉眼扒肉質較幼滑,而且較多汁,肉味都夠晒濃😋佢面頭舊香草牛油,更令牛肉嘅味道提昇左!5.忌廉意粉配北海道大帶子意粉係手工意粉,食落質地較為煙韌,黑松露忌廉煮得creamy,食落唔會話好漏!帶子夠
M3 Italian
大圍積富街33號積康樓地下E-G舖

餐廳裝修十分有情調,座位擺放闊落,坐得好舒服。

1.餐包

2.菠菜忌廉湯
菠菜味濃,而且忌廉湯好 creamy,調味岩岩好,正呀!😋

3.ham cheese salad

4.肉眼扒

5.忌廉意粉配北海道大帶子
!帶子夠晒大仔,用猛火快速煎香外層,入面保持住生嘅狀態,所以食落又有少少彈牙又食到軟棉棉,正呀!😋😋😋😋😋

整體黎講,餐廳水準非常之高,環境優雅,係必食之選

#大圍美食#香港美食#hkfood #西餐#意大利 #西式#情侶拍拖
2022-11-17 64 瀏覽
一坐低,餐廳就送上餐包,可以點橄欖油或者黑醋,我鐘意一齊點🍴M3 salad新鮮沙律菜,加上雞肉、煙三文魚、Parma Ham。另外有三款醬提供,任君選擇🍴黑鬆露忌廉手製意大利粉配日本北海道特大帶子既然係手製意大利粉一於試吓!口感較為煙韌,而個醬好creamy,唔錯。值得一提,職員會係你面前刨芝士,海量既芝士碎灑在你面前,成件事好正!🍴炭燒美國肉眼扒叫左五成熟,賣相好吸引,肉眼扒好大塊,再配上黑椒汁,更加惹味。而下面鋪住粗薯條🍰Tiramisu食埋個甜品先可以話係完滿餐廳位置方便,光線較暗,環境寬敞氣氛好適合約朋友交往,食物味道也不錯,係一個唔錯既選擇
一坐低,餐廳就送上餐包,可以點橄欖油或者黑醋,我鐘意一齊點

🍴M3 salad

🍴黑鬆露忌廉手製意大利粉配日本北海道特大帶子

🍴炭燒美國肉眼扒

🍰Tiramisu
食埋個甜品先可以話係完滿

疫情令到大家係香港困左幾年🙈但係都透過呢個機會發掘到香港嘅小店☺️ 更加認同美食天堂呢個稱號😝 雖然人在香港,不過每個星期都可以嘴巴去旅行😝今次就去左意大利食Pizza意粉🥳 M3 Italian 位於大圍一個唔起眼嘅街頭 雖然門面唔起眼 不過餐廳裝修簡潔得黎都幾有格調🥸 呢個氛圍岩晒收工之後安安靜靜享受晚餐😜👉🏻 炸紫菜魷魚配他他汁💰HKD9️⃣8️⃣魷魚鋪上炸粉 外皮酥脆得黎魷魚都唔會難咬👍 配上紫菜嘅咸味 意想不到咁夾🤩 咪道好有驚喜 加上酸甜開胃嘅他他醬 話咁快就食晒成盤😝👉🏻 黑松露忌廉手製意粉配珍寶帶子💰HKD1️⃣9️⃣8️⃣每次去意大利餐廳都一定要試試意粉😝 因為通常佢地嘅意粉都係手工製造 入口特別有旦香同彈牙👅 呢到嘅意大利粉都冇令我失望🤌🏻 黑松露忌廉份量足夠 每啖都連住濃濃嘅醬汁 啖啖滿足🥰👉🏻 意大利傳統三色手製pizza💰HKD1️⃣4️⃣8️⃣一間意大利餐廳好冇食 除左意粉之外 一定要試最經典嘅Margheritta 茄汁調味加埋香濃芝士同香脆嘅餅底🍕 已經令人停唔到口 更加食出廚師功架🤌🏻加一服務費✅

不過每個星期都可以嘴巴去旅行😝

👉🏻 意大利傳統三色手製pizza
💰HKD1️⃣4️⃣8️⃣

加一服務費✅
2022-11-09 52 瀏覽
今日嚟到位於大圍嘅西餐廳M3 Italian食飯,餐廳嘅裝修都幾有格調,有少少酒吧嘅感覺。法國生蠔入口無蠔殼碎,蠔味香濃,有淡淡的海水味,仲好厚肉添。巴馬火腿芝士手製薄餅薄餅個餅皮好有彈性,摸落去完全唔會覺得油,配上充滿咸香味嘅火腿一齊食,真係好有風味啊。黑松露忌廉手製意大利粉配日本北海道特大帶子意粉有好香嘅黑松露香味,忌廉味亦都唔會太過濃,入口唔會覺得好肥膩。意粉入口亦都係好有彈性,帶子又大又彈牙,真係好好味呀。炭燒美國肉眼扒肉眼扒入口有炭燒香味,外皮有少少焦脆,牛肉味都幾特出,入口仲好有肉汁添。整體來講,餐廳嘅食物質素真係非常之唔錯,當中嘅意粉同牛扒仲整得特別好味添。

法國生蠔
入口無蠔殼碎,蠔味香濃,有淡淡的海水味,仲好厚肉添。

巴馬火腿芝士手製薄餅

黑松露忌廉手製意大利粉配日本北海道特大帶子

炭燒美國肉眼扒

2022-11-09 41 瀏覽
🍽自家麵包🍽法國生蠔🍽炭燒西班牙黑毛豬有骨豬鞍扒 $288🍽黑松露忌廉手掣意大利粉配日本北海道特大帶子 $198餐廳座位闊落 好適合同朋友飲杯野食個飯 第一樣上既係麵包 係佢地自己搓既麵包 本身都冇咩期待 但一拎上手熱辣辣 一撕開好柔軟又有麵包香 配黑醋同欖欖油食好開胃之後到法國生蠔 隻隻size都有返咁上下 即開即食 個新鮮既味道冇得呃人 十分鮮甜爽口再到個意粉 意大利有咬口 配上邪惡的黑松露忌廉汁同超大帶子 成個組合好溫和好滿足最後的黑毛豬鞍 配上墨西哥汁 一切開熟度岩岩好 唔會煮過頭 仲依然係好juicy
🍽自家麵包
🍽法國生蠔
🍽炭燒西班牙黑毛豬有骨豬鞍扒 $288
🍽黑松露忌廉手掣意大利粉配日本北海道特大帶子 $198

餐廳座位闊落 好適合同朋友飲杯野食個飯
大圍呢區嘅餐廳愈來愈有質數,今晚同朋友嚟呢間食飯無論環境.食物.服務,都稱得上是大圍之最。先嚟每人一客餐包,暖笠笠好鬆軟,沾上醋同油,令麵包嘅味道更好✨忌廉汁煮美國波士頓藍青口 食第一隻,已經好有驚喜,口感好嫩滑,同平日食到有點靭嘅青口好大分別加入忌廉汁煮調,又香又滑好Creamy✨炭燒西班牙黑毛豬有骨豬鞍扒要讚煎呢塊豬鞍嘅師傅,能夠將咁厚肉都控制得咁恰好,肉質好軟綿,完全唔會乾,好有咬口。有點蕃茄令味道更昇華✨焗香草蒜蓉包蒜蓉包大大片好香口,仲好脆沾上忌廉汁嚟食更好味今餐雖然唔係食咗好多款式,但質數相當滿意,下次再嚟一定要試生蠔
大圍呢區嘅餐廳愈來愈有質數,今晚同朋友嚟呢間食飯
無論環境.食物.服務,都稱得上是大圍之最。

✨忌廉汁煮美國波士頓藍青口

加入忌廉汁煮調,又香又滑好Creamy

✨炭燒西班牙黑毛豬有骨豬鞍扒

有點蕃茄令味道更昇華

✨焗香草蒜蓉包

蒜蓉包大大片好香口,仲好脆

沾上忌廉汁嚟食更好味

2022-11-07
2022-11-02 36 瀏覽
[M3 Italian 大圍]📍大圍積富街33號積康樓地下E-G舖-尋晚同fd去咗大圍一間裝修非常唔錯嘅西餐廳食飯,店員非常Nice,餐廳裝修好有特色,值得一試~-意大利4式芝士手製薄餅 $178手製Pizza香脆又芝味,有Blue Cheese、Cheddar Cheese、Parmesan Cheese同Mozzarella Cheese,份量十足仲可以拉絲,正🔥🔥-炭燒美國肉眼扒 $328我哋order咗medium,廚師煎得啱啱好,切開仲係粉紅色嘅🫶🏻 牛肉幾嫩,牛味突出,仲有薯條,性價比高👏🏻-M3 沙律$168有Parma Ham, Smoked Salmon同Grilled Chicken,好足料!-自家製餐包一坐低,店員走送上熱辣辣嘅自家製餐包,口感鬆軟,配埋橄欖油同黑醋一齊食,真係一流!
[M3 Italian 大圍]
📍大圍積富街33號積康樓地下E-G舖
意大利4式芝士手製薄餅 $178
炭燒美國肉眼扒 $328
M3 沙律$168
自家製餐包
2022-11-01 27 瀏覽
頭盆叫了6隻生蠔,我食3隻其中一隻有少許臭味,通知經理換上了一隻。可惜太太可能沒有我敏感沒有察覺生蠔有問題,回家後不適嚴重嘔瀉多次。大家小心小心。其他食物不過不失,沒有特別驚喜。總之都是失望的一次。
其他食物不過不失,沒有特別驚喜。總之都是失望的一次。
題外話/補充資料: 侍應小妹妹工作認真敬業樂業,讚 !!
2022-10-28