餐廳: 天 · 悠蔬食
資訊:

2021-11-04 699 瀏覽
一直都聽過這間素食店但一直未有機會去,今次終於有機會去試,小編食素不多,對素食只係不反對,但試過這間,小編完全改觀,原來素食可以去到咁好嘅質素,每道菜式睇得出有用心製作,這次試過嘅冇一款失望,加上店內環境舒服,在這裏進食完全係享受,要推薦。-🌹紫薯紅菜頭波波見到咁靚嘅紫色波波,都已經胃口大開,食落味道甜甜的,紫薯又磨成蓉,口感順滑,再加上裏面有紅菜頭粒粒,口感更豐富,真心滿分💯。-🌹黑松露薯蓉焗大啡菇其實就係大啡菇上面加上薯蓉,不過原來薯蓉有夾埋芝士,焗出嚟更香口,大啡菇唔乾身有汁,焗香味,菇味好出,唯一係黑松露少了點,不過不失佳作,滿分💯。-🌹秘製千島醬田園牛油果薄餅薄餅皮又薄又脆又香但又唔燶,千島醬超級正,香甜黏,薄餅上佈滿蔬菜,大大塊食都唔覺膩,其實比較出面薄餅專門啲薄餅更好更出色,滿分💯。-🌹蘆筍素香鬆苜蓿芽手卷苜蓿芽新鮮好有青菜味,蘆筍小小一塊,用紫菜卷起一齊食感覺清新,可以當前菜,讚。-🌹酥脆腐皮卷這個腐皮卷不得了,整塊腐皮,包在外層嘅係脆,但內層係正常腍度,食落一邊脆一邊腍,加上醬汁,一路食一路讃,真係必選。-🌹桂圓紅棗雪耳茶這個又喜出望外,好多雪耳好多紅棗好多桂圓,飲落

🌹紫薯紅菜頭波波

🌹黑松露薯蓉焗大啡菇

🌹秘製千島醬田園牛油果薄餅

🌹蘆筍素香鬆苜蓿芽手卷

🌹酥脆腐皮卷

🌹桂圓紅棗雪耳茶
這個又喜出望外,好多雪耳好多紅棗好多桂圓,飲落紅棗味好濃,整體清甜,感覺可解膩,讃亦係必選。

🌹宇治抹茶之旅
這個抹茶控必選啦,抹茶雪糕仲配了一堆抹茶蕨餅、菓凍等,色香味俱全,冇得輸,讚。
蘆筍素香鬆苜蓿芽手卷
桂圓紅棗雪耳茶