2009-08-10 45 瀏覽
原本訂咗八盛食日式燒肉, 但友人堅決要帶我地去醉燒亭, 所以決定一試. 我食開爐端燒, 次次都食唔飽同嘛埋單嘅時候就好肉痛.... 但今次真係喜出望外!!!! 一行6人, 個個都飲飽食醉, 每人都只不過係 $3332支750ml嘅獺祭清酒: 好好飲鵝肝5客($90each):啲鵝肝係燒到入口即溶,配嘛個燒明太子飯團(又香又脆).... *其實2-3個人share一客已經足夠, 因為一客都有手掌心咁大份 抵食!鵝肝雞翼: 朋友食嘅, 我只係見到佢好enjoy隻雞翼燒雞翼: 一串兩隻, 幾抵食燒牛舌: (厚切)有肉汁 燒牛肋骨肉: 較乾安格斯牛扒: 有肉汁,好好食燒雞泡魚干: 好鹹燒吞拿魚血: 應該係魚嘅背部帶赤紅色的肉, 肉質比較滑燒鰻魚: 好食, 唔會燒到乾它晒燒豬頸肉: 較乾身燒雞皮: 好脆, 但唔夠香口燒吞拿魚鮫: 有兩件, 夠滑香港嘅爐端燒之中, 我覺得呢度選擇比較多, 價錢又相宜. 所以我決定會同其他朋友再去

2支750ml嘅獺祭清酒: 好好飲
鵝肝雞翼: 朋友食嘅, 我只係見到佢好enjoy隻雞翼
燒雞翼: 一串兩隻, 幾抵食
燒牛舌: (厚切)有肉汁
燒牛肋骨肉: 較乾
安格斯牛扒: 有肉汁,好好食
燒雞泡魚干: 好鹹
燒吞拿魚血: 應該係魚嘅背部帶赤紅色的肉, 肉質比較滑
燒鰻魚: 好食, 唔會燒到乾它晒
燒豬頸肉: 較乾身
燒雞皮: 好脆, 但唔夠香口
燒吞拿魚鮫: 有兩件, 夠滑

2009-08-06