2024-02-02 81 瀏覽
嚟到呢間泰國餐廳,嘴巴就即刻開party啦🎉!沙律嗰邊點咗個鮮蝦蝦醬沙律,呢個簡直係開胃王,清新嘅青瓜鋪底,上面鋪滿跳跳蝦,每隻蝦兒彈牙得嚟又新鮮,配埋嗰種既鹹香又帶點辛辣嘅蝦醬,真係讚到無朋友!🍤主食方面,辣椒檸檬魚就真係一絕,酸酸辣辣嬌嫩無比嘅魚肉,簡直令人食指大動,一啖落去個口腔嗰陣嘅刺激,完全唔係蓋嘅!當然唔少得嗰杯招牌椰青凍沙果汁,飲咗一啖,渾身舒泰,好似整個人都refresh咗咁。呢啲天氣嘅話,飲杯甜甜地嘅涼快飲品,真係咩煩惱都冇咗啦!食完飯,齊齊揮揮手,飽住個肚,心情真係開心到不得了。要講呢間餐廳嘅嘢食,唔單止份量十足,味道都真係妥妥嘅正宗泰國味,一啲都唔戇居!下次有得揀,我一定會再戥班friend攞埋支筷子繼續探索更多泰國美食。話唔定下次試下火邊功夫,將散發嘅香味都啖啖吸晒入肚,想想都開心!🌿🍋🥢