2022-01-13 201 瀏覽
山林道呢間咖啡店一值都有收藏,今次終於輪到佢啦,同一條街都有好幾間咖啡店,競爭真係好大,梔子能夠屹立不倒一定有佢個人之處Dirty黎到見到杯dirty 啡色較多,白色較少,望落比較稀身,雖然口感唔係好滑,但成杯都有濃郁既咖啡味,我鍾意白玉柚子撻件撻一d都唔細件,餅底新鮮鬆脆,中間有d白玉mochi,煙煙韌韌咁,仲有清新既柚子果香,酸酸甜甜好岩我Flat White香滑既奶泡,加上nutty既咖啡豆,呢個啡奶比例真係岩岩好,完全無搶左咖啡既味道焦糖朱古力榛子撻餅底都係鬆脆的,榛子醬,朱古力再加埋中間既焦糖對我黎講太甜了,小朋友會好喜歡環境舒適唔太嘈,咖啡同甜點都不錯,不過要收加一服務費就有點不值,唔覺有d咩服務

Flat White

焦糖朱古力榛子撻