2020-02-08 374 瀏覽
今日同女朋友去左良景行菠蘿山,行完沿路行返落良景,之後坐輕鐵來到市中心搵野食醫肚。咁行到市川心3樓,見到呢間拉麵店,睇價錢同食品都ok,又唔洗排隊,就入去一試。我收友叫左個炙燒豚味玉拉麵,我就叫左個辛辣炙燒豚肉味肉拉麵,同沙拉炸餃子加多枝綠茶可樂,埋單2百幾蚊。先講我碗辛辣豚肉拉麵,我叫左中辣同軟麵,辣味ok,而且湯味冇比辣味蓋住,幾濃,我喜歡👍麵真係幾軟,可惜冇得選粗拉麵,我個人比較鍾意粗小小。味玉(蛋)係比原隻糖心蛋你,冇切開,咬落一流(小心蛋黃汁必左出黎)豚肉好淋,咬落口有小小入唔即溶既感覺,成碗我覺得中上。我女友嗰碗豚肉味肉拉麵就要普通硬度,佢覺得麵豚肉蛋等都好好,不過湯就嫌咸左啲,佢覺得以前apm嗰間神山既味道好一點。餃子唔錯,可惜係炸既,如果係煎餃子會更好。綠茶可樂係就咁一枝上,可能我之前眼大睇過龍,去日本旅遊時冇印象見過呢款飲品。飲落唔錯,有小小小小茶味同小小可樂味,感覺似多汽既百事可樂再加 梳打咁。整體唔錯,值得再去,如果下次我仲黎屯門又想食既話😜
餃子唔錯,可惜係炸既,如果係煎餃子會更好。
整體唔錯,值得再去,如果下次我仲黎屯門又想食既話😜
沙拉野菜餃子
炙燒豚肉味玉拉麵