2010-12-13 49 瀏覽
維記....在深水步無人不識,無人不曉,但我地岩岩出城,不知城外環境,真係找不到,唯有求其找個街坊問問,真係話到我地知喎,去到門前,見到三條人龍,都是向維記進入,好似去吃佐敦牛奶咁人山人海.....勁去之前都想緊,名氣咁大,旺旺都是令人失望。叫了四款招牌食物.......豬潤真係不值錢,可以俾咁多,但豬潤已老,不爽口兼鞋口,反而湯底潤味極重,潤之精髓盡在此湯,通粉量足,做午餐都得。午餐肉好咸,唔知係邊個牌子尼!咖央塗在烘香麵包上, 非常美味。但個麵包未能做到外脆內軟。咖央本身都香甜,唔會話不好味的。習慣食多士都會落糖漿,今次無例外,但我忘記了我食的是咖央西多士,所以甜上加甜,食不出真味,難以評分。兩個人吃四樣都咁漏既野,今晚都唔知點算好。

豬潤通粉

午餐肉好咸,唔知係邊個牌子尼!
午餐肉麵

咖央多士

兩個人吃四樣都咁漏既野,今晚都唔知點算好。

咖央西多士
2010-12-12