2020-11-18 496 瀏覽
一直都想去Mr. Crab試佢地既海鮮袋 今日終於去左灣仔分店試🦐🦞🦀 餐廳裝修有令人置身於海洋既感覺 好舒服👍🏻 而且果然全部海鮮都好出色 無令我地失望🤩食海鮮袋前 我地都揀左Starter 同Soup試😋 首先我地試左Coffin Bay生蠔 泥自澳洲既生蠔肉質飽滿 入口足滿海水鹹鮮味而又不失蠔本身既鮮甜👅湯我地就試左Lobster Bisque同Crab Meat Chower🥣 龍蝦湯上有一隻小龍蝦 賣相無得輸😍 湯碟旁伴有一件真蝦多士 配上香濃既龍蝦湯味道一流👍🏻 蟹肉周打湯同樣豪不失禮 有一隻蟹鉗 每啖湯都有一疏疏蟹肉 好creamy 好鮮味👅主菜當然輪到海鮮 我地揀左3款海鮮既signature combo🤩分別有蜆 青口同海蝦 配菜仲有粟米 薯仔同腸仔 2個人食都夠哂🤤 醬汁分面店員推薦食辣既朋友試下佢地招牌既Cajun Sauce 不過我地就揀左唔辣檸檬香草忌廉醬汁🍋 檸檬永遠係海鮮最佳拍擋 酸酸甜甜 加上全部海鮮都超新鮮 特別係海蝦 非常彈牙 好夾好惹味😋本來驚唔夠飽 我地仲叫多左個路易斯安那薄脆雞扁意粉 雞扒好特別 半煎炸唔算好熱氣 夠薄入味又嫩👍🏻 扁意粉好掛汁

Coffin Bay

Lobster Bisque
Crab Meat Chower

signature combo

本來驚唔夠飽 我地仲叫多左個路易斯安那薄脆雞扁意粉 雞扒好特別 半煎炸唔算好熱氣 夠薄入味又嫩👍🏻 扁意粉好掛汁 加埋3色椒一齊煮唔會好膩🌟
Louisiana Parmesan Crusted Chicken Linguine
Coffin Bay
Lobster Bisque